Лайм

Наша велика ганьба: Тарас Тополя після "Євробачення" вибачився перед Польщею за нуль балів від журі

Лідер гурту "Антітіла" незадоволений рішенням національного журі України

Поки Україна радіє перемозі Kalush Orchestra на "Євробачення", фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя звернув увагу на низьку оцінку, яку українське національне журі поставило учаснику від Польщі Крістіану Охману.

Нагадаємо, що національне журі України поставило 12 балів Великобританії, 10 балів – Португалії, 7 балів – Греції, 6 балів – Швейцарії, 5 балів – Азербайджану, 4 бали – Швеції, 2 бали – Вірменії, 1 бал – Чехії. Польща здобула 0 балів, хоча від польського журі Україні дісталося 12 балів.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Taras Topolia (@tarastopolia)

Тополя опублікував у Instagram емоційний пост польською мовою і попросив поляків не прирівнювати думку 5 людей у журі до всіх українців.

"Радість перемоги Калуша на "Євробаченні" та заклик врятувати загін "Азовсталі" на сцені – безмежна. Для України це зараз дуже важливо. Проте радість миттєва, а стосунки між двома народами довгострокові, і від цього залежить наше спільне майбутнє. Отже, тепер я хочу звернутися до поляків", - написав Тополя.

"Дорогі поляки, наш сусід, друг, брат за цінностями та духом. Насамперед, я хотів би подякувати вам за підтримку, яку ви надаєте Україні в цей надзвичайно важкий час. Внесок Польщі неможливо переоцінити, і ми ще не до кінця його усвідомили. Ми ніколи не забудемо це, ми обов'язково скажемо вам спасибі за це, обіцяю!"

"Це роздратування щодо оцінок українського журі та 0 балів польському виконавцю - наша велика ганьба. Я не знаю мотивації цих людей, але я категорично не згоден з їх рішенням. За що я хотів би вибачитись перед усіма поляками. Хочу зазначити, що це позиція ТІЛЬКИ п'ятьох членів журі, а не всього українського народу. Українська нація оцінила спів та виступ представника Польщі максимум у 12 балів!!" - наголосив він.

"Також хочу звернути вашу увагу на те, що ми, українці, обурені цими оцінками і прошу вас не пов'язувати всю націю з рішеннями окремих осіб. Прошу не бачити в цих оцінках символізму. Це лише голоси журі, які прямо протилежні думці всього українського народу, адже ні з творчої точки зору, ні з загальнолюдської точки зору представник Польщі не заслужив такої низької оцінки, тому що виступ Охмана був справді прекрасним, не менш прекрасним, ніж та політична та економічна підтримка, яку ми отримали протягом всієї війни", - заявив артист.

"Нехай цей сум не внесе розбрату у відносини наших народів. Ще раз вибачте! Слава Україні! Слава Польщі! Давайте перемагати разом!" - закликав він.

Хто входить до національного журі України на "Євробаченні"

Головою національного журі України – український продюсер, саунд-продюсер, аранжувальник, звукорежисер, музичний продюсер телевізійного шоу Х-Фактор (9 та 10 сезон) Вадим Лисиця.

До складу журі входить 5 членів:

Андрій Капраль – співак, соліст вокальної формації "Піккардійська терція", аранжувальник, автор пісень, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка у галузі музичного мистецтва, заслужений артист України;

Ірина Федишин – українська виконавиця, популярна співачка;

Андрій Яцків – мультиінструменталіст, диригент, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії, отримав відзнаку «Gremmy» як продюсер за найкращий саундтрек 2019 у серіал «Чорнобиль».

Лук'ян Галкін – український кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА, головний редактор та співзасновник інтернет-медіа Moviegram, лектор освітніх заходів з питань кіно.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнайтесь про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування