Лайм

Сльози радості та гордість: українські зірки привітали Kalush Orchestra з перемогою на "Євробаченні-2022"

Українці не шкодують теплих слів та емоцій

Перемога Kalush Orchestra на "Євробаченні-2022" не залишилася непоміченою для всього світу. Український гурт привітали співвітчизники, бійці Азова, президент Володимир Зеленський та західні союзники України.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон у Twitter написав: "Це яскраве відображення не лише вашого таланту, а й непохитної підтримки вашої боротьби за свободу".

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес приєднався до свого прем'єра: "Слава Україні! Доброї ночі. Гарна робота. Наші думки з вами".

Не стала відмовчуватися і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. "Вітаємо Kalush Orchestra та Україну з перемогою на Євробаченні. Сьогодні ваша пісня підкорила наші серця. Ми святкуємо вашу перемогу в усьому світі. ЄС з вами", - написала вона.

У соцмережах Україну привітав Шарль Мішель – президент Європейської ради. "Ламаними дорогами прийду я завжди до тебе", - написав він українською.

Українські зірки також поділилися своїми емоціями від перемоги Калуш на "Євробаченні". Ось чим вони діляться у своїх соцмережах.

Тимур Мірошниченко, ведучий "Євробачення-2022"

"От вам! Ось вам... ТІ, КОГО НЕМАЄ НА ЄВРОБАЧЕННІ! І я сподіваюся, ніколи більше не буде! Весь світ з Україною! Україна!!! Ця наша перша перемога перед тією перемогою, яку ми всі так чекаємо з вами. Це тільки перший крок до неї. Ми перемагаємо на музичному фронті, переможемо і на тому самому фронті. ЗСУ, ця перемога для вас! Для кожного, хто сьогодні захищає нашу країну!"

Джамала, переможниця "Євробачення-2016"

"Іноді історія повторює незабутні моменти. Вітаю всіх нас із перемогою у "Євробаченні-2022". Тепер чекаємо повної перемоги України та світу в нашій країні. Дякую Kalush Orchestra".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Jamala (@jamalajaaa)

Злата Огнєвіч, учасниця "Євробачення-2013"

"Це перемога! Неймовірний виступ! Нам так потрібні були ці емоції. Сльози радості та гордість за країну. Україна підкорила Європу, і це лише початок!"


Переглянути цей допис до Instagram

Повідомлення, поширення ZLATA OGNEVICH (@zlata.ognevich)

Андрій Бєдняков, телеведучий, уродженець Маріуполя

"Всіх із перемогою. Цю фразу ми скажемо ще раз. Обов'язково. Врятуйте Азовсталь".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Andrii Biedniakov (@biedniakov)

Лілія Ребрик, телеведуча

"З перемогою! Україна! Весь світ з нами! Дякуємо, Калуш! Дякуємо, хлопці! Ще один такий важливий крок до нашої перемоги, про яку ми всі так мріємо… Віримо всім серцем і впевнено крокуємо до неї! До нашої перемоги! Наступне євробачення в Криму! Слава Україні!"


Переглянути цей допис до Instagram

Лілія Ребрик (@liliia.rebrik)

Святослав Вакарчук, лідер гурту "Океан Ельзи"

"Дякую Kalush Orchestra за важливу перемогу! Далі буде! Слава Україні!"

Аліна Паш, співачка, відсторонена переможниця Нацвідбору на "Євробачення-2022"

Паш закликала Kalush Orchestra заявити про "Азовсталь" на сцені "Євробачення", за що зазнала серйозної критики в соцмережах. Публічно співачка поки що не привітала колег, але дуже зраділа, що вони заговорили про Маріуполь у фіналі конкурсу. "Сказали! Це дуже круто! Молодці, хлопці!" - записала вона відео в Instagram-історіях.

Гурт Go_A, учасники "Євробачення-2021"

"Доброго вечора! Ми з України! І ми перемогли! Kalush Orchestra, вся Україна неймовірно пишається вами сьогодні!"


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Go_A (@go_a_band)

Тарас Тополя, фронтмен гурту "Антитіла"

"Радість перемоги Калуша на "Євробаченні" та заклик врятувати загін "Азовсталі" на сцені – безмежна. Для України це зараз дуже важливо.

Однак радість миттєва, а відносини між двома народами довгострокові, і від цього залежить спільне майбутнє. Тепер я хочу звернутися до поляків.

Дорогі поляки, наш сусід, друг, брат за цінностями та духом. Насамперед, я хотів би подякувати вам за підтримку, яку ви надаєте Україні в цей надзвичайно важкий час. Внесок Польщі неможливо переоцінити і ми ще не до кінця його усвідомили.

Ми ніколи не забудемо про це, ми обов'язково скажемо вам спасибі за це, обіцяю!

Це роздратування щодо оцінок українського журі та 0 балів польській виконавиці – наша велика ганьба. Я не знаю мотивації цих людей, але я категорично не погоджуюся з їхнім рішенням.

За що я хотів би вибачитись перед усіма поляками.

Хочу зазначити, що це позиція лише п'яти членів журі, а не всього українського народу. Українська нація оцінила спів та виступ представника Польщі максимум у 12 балів!!

Також хочу звернути вашу увагу на те, що ми, українці, обурені цими оцінками та прошу вас не пов'язувати всю націю з рішеннями окремих осіб. Прошу не бачити у цих оцінках символізму. Там немає жодного символізму. Це лише голоси журі, які прямо протилежні думці всього українського народу.

Адже ні з творчої точки зору, ні з загальнолюдської точки зору представник Польщі не заслужив на таку низьку оцінку, тому що виступ Омана був справді прекрасним, не менш прекрасним, ніж та політична та економічна підтримка, яку ми отримали протягом усієї війни.

Нехай цей сум не внесе розбрату у відносини наших народів. Ще раз вибачте! Слава Україні! Слава Польщі! Давайте перемагати разом!"


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Taras Topolia (@tarastopolia)

Катя Осадча, телеведуча

"Україно!!!! Перемога! Той провісник найголовнішої перемоги!

Ну і наступного року Євробачення у Криму. Дякуємо світу за підтримку. Дякую Калушу! Спасибі хлопці".

"Цього року нацвідбір Євробачення був складним, протистояння Аліни Паш та Калуш обговорювали не один тиждень і цей серіал зі скандалами мав не одну серію. Але з 24 лютого всі скандали та перипетії відбору стали абсолютно не важливими. На цьому фото Олег ще не переможець нацвідбору, але доля вирішила так, що саме Kalush Orchestra поїхали в Турин і здобули перемогу. Вітаю групу Калуш, вітаю Україну! Україна нація переможців. ЗСУ ця перемога для вас. Наступна перемога буде головною".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Katya Osadcha (@kosadcha)

Маша Єфросиніна, телеведуча

"80 днів Україна доводить усьому світу, що постійні закони світової системи не діють – одна країна стримує варварську війну, яка ведеться поза всіма правилами! Ми перші проходимо через те, що називається усвідомленням справжніх цінностей життя!

Калуш довели сьогодні, що, коли вбивають твій народ, не має ніякого значення, втратиш ти бали конкурсу чи будеш дискваліфікований – має значення лише те, що зробив би кожен Українець сьогодні, стоячи перед двісті мільйонною аудиторією – говорив би світові правду та закликав до участі у протистояння геноциду нації! Браво, хлопці".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Крістіна Горняк, блогерка, нотаріус, дружина Володимира Остапчука

"Досі не можу без сліз дивитися цей виступ! Спасибі Калуш за ваш талант, а найголовніше - ЗА ВАШУ СМІЛИВІСТЬ! Ось нехай весь світ дивиться, що таке мужність!"

Коли ти знаєш, що будь-яке "політичне" гасло може стати причиною твоєї дискваліфікації, а ти кричиш його на весь світ щосили, бо вмирають наші захисники!

Ви не просто поїхали виступати, ви зробили так, що весь світ почав шукати в google “Azovstal” і тепер ще більше людей дізнаються про цю трагедію!!!… Спасибі!"


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення kristygor (@kristygor)

Володимир Остапчук, телеведучий

"Потрібно мати велику сміливість і великі яйця, щоб так сказати на весь світ. Save Mariupol, Save Azovstal".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Volodymyr Ostapchuk (@vova_ostapchuk)

Григорій Решетник, телеведучий

"І доньку та сина будуть звати Калуш!"

Юлія Саніна, вокалістка The Hardkiss

"Ваші слова та ваша перемога так потрібні! Це анонс великої перемоги. Зустрінемо наступне Євробачення в Україні!"

Андрій Данилко, учасник "Євробачення-2007 "


Переглянути цей допис до Instagram

VERKA SERDUCHKA OFFICIAL (@v_serduchka)

Після перемоги на "Євробаченні-2022" Kalush Orchestra ще раз закликали допомогти бійцям у "Азовсталі".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття