Лайм

Перемога всієї України: Kalush Orchestra виграли "Євробачення-2022"

Слава Україні!

14 травня в Туріні (Італія) завершився фінал "Євробачення-2022", перемогу в якому здобула Україна - гурт Kalush Orchestra з піснею "Стефанія". Виконавці посіли перше місце за підсумками глядацького голосування єврофанів (50%) та національних журі (50%). Серед 25 фіналістів конкурсу їх оцінили найвище.

На сцені арени Palo Olimpico Олег Псюк сказав: "Дякуємо всім, хто підтримував Україну! Ця перемога для кожного українця! Слава Україні!"

Переможців уже привітав президент України Володимир Зеленський.

"Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме "Євробачення"! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного разу учасників та гостей "Євробачення" приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси! Упевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом", - заявив він.

Український реп-гурт переміг попри те, що після свого виступу у фіналі "Євробачення" фронтмен Олег Псюк зробив заяву про те, що необхідно врятувати Маріуполь та "Азовсталь". Організатори конкурсу вирішили не застосовувати санкції до України та не дискваліфікували їх. Слова Псюка на сцені назвали гуманітарними, а не політичними.

Пісня Stefania записана до війни в Україні та присвячена мамі Олега Псюка – "Стефанії", проте з початком повномасштабного російського вторгнення композиція набула інших смислів.

"Пісня про маму, насамперед, у ній немає жодного слова про війну. На жаль, вона все ж таки стала символом цієї війни, і для мене сприйняття змінилося. Тепер я також її ототожнюю з Україною загалом, а не лише з мамою", - Розповідав раніше фронтмен Kalush Orchestra.

Раніше бійці полку Азов відреагували на підтримку Kalush Orchestra у фіналі "Євробачення-2022" .

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото