Лайм

Ще одна країна заявила про помилку на "Євробаченні-2022": Румунія не давала Україні 12 балів

Румунське журі поставило максимальну оцінку іншому учаснику

Нещодавно Грузія та Азербайджан заявили про помилку на "Євробаченні-2022": 12 балів журі країн поставили Україні, а не Великій Британії, як було оголошено під час трансляції конкурсу. Наразі ще одна держава поскаржилася на неправильно виставлені оцінки: румунська делегація заявила, що організатори конкурсу замінили бали, які виставили їхні члени журі виконавцям із Молдови.

У заяві TVR повідомляється, що румунське журі поставило максимальну оцінку (12 балів) представникам Молдови, але організатори конкурсу віддали ці бали Україні. Про це пише G4Media.ro.

Турнірна таблиця за результатами оцінок національних журі Фото: UA: Культура

"Ми були здивовані, побачивши, що результат голосування румунського журі не був врахований при підрахунку підсумкового рейтингу, організатори надали інший набір балів учасникам фіналу від імені журі нашої країни. Уточнюємо, що румунське журі вирішило поставити максимальні бали представникам Молдови", - йдеться у заяві румунського Громадського телебачення.

Представник Румунії не зміг оголосити результати у прямому ефірі з технічних причин, тому їх озвучив координатор "Євробачення".

Фото: Getty Images

Нагадаємо, 14 травня в італійському місті Турин пройшов гранд-фінал "Євробачення-2022". У ньому виступили 25 учасників: по 10 фіналістів із двох півфіналів та представники країн "Великої п'ятірки" (Німеччини, Франції, Італії, Іспанії та Великобританії – організаторів та спонсорів конкурсу). Україна перемогла у фіналі: Kalush Orchestra з піснею "Стефанія" вийшли на сцену під номером 12 у першій частині шоу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям