Лайм

Українська режисерка розповіла про реакцію гостей Каннського кінофестивалю на промову Зеленського

Ірина Цилик поділилася емоціями

Українська режисерка Ірина Цілик, яка на Каннському кінофестивалі-2022 входить до складу журі секції документального кіно, розповіла, як на відкритті зал відреагував на промову Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що президент України виступив онлайн на відкритті найважливішого міжнародного кінофестивалю та процитував знаменитий монолог Чарлі Чапліна з фільму "Великий диктатор":

"Людська ненависть мине, і диктатори помруть, а влада, яку вони забрали у людей, повернеться до людей. І доки люди гинуть, свобода ніколи не загине".

За словами Цілик, поява Зеленського була повною несподіванкою, але зал зустрів його потужними оплесками.

"Не думала, що можу розплакатися під час відкриття Каннського кінофестивалю, але несподівано серед цього шику-блиску оголосили, що на зв'язку президент України. І вся зала, всі ці люди у золотих сукнях та діамантах, піднялися в єдиному пориві. Я від несподіванки лила сльози, слухаючи мого президента, а Агнешка Холланд обіймала мене на знак підтримки. Що ж, це було сильно, дякую. А ще про війну в Україні згадав Форест Вітакер. Недарма він завжди був одним із улюблених моїх акторів", -написала режисерка у Facebook.

"Хотіла б я спробувати пояснити важливість того, як "аполітичні Канни" раптом посеред усього цього пафосу, безтурботного шику та блиску включили в ефір президента України, який говорив про Буч і Маріуполь", - додала Цілик у коментарях.

Фото: https://www.facebook.com/ira.tsilyk

Агнешка Холланд – знаменита польська режисерка та сценаристка, голова правління Європейської кіноакадемії. 2018 року вона випустила фільм "Ціна правди" про Голодомор в Україні.

Ірина Цілик - лауреатка американського кінофестивалю "Санденс" за найкращу режисерську роботу у категорії світового документального (фільм "Земля блакитна, ніби апельсин"). На кіноринку Каннського кінофестивалю-2022 вона представить свій новий фільм "Фелікс".

  • У Каннах цього року покажуть кілька українських фільмів. Серед них - "Бачення Метелика" Максима Наконечного, "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука, документальний фільм "Life to the limit" Павла Пелешка. Також на фестивалі покажуть "Маріуполіс 2" - останній фільм литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, який загинув на початку квітня у Маріуполі. Стрічку про історію міста закінчила його наречена, Ганна Білоброва.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Фундамент миру закладено, але треба ще пережити липень: астролог Влад Росс дав прогноз Україні

Астролог Влад Росс прогнозує припинення бойових дій в грудні 2024 року, а кінець війни у 2025 році

Життя вже не буде колишнім: кому пощастить після повні у червні

Повня у червні відбулася у день літнього сонцестояння. Ця подія принесла успіх трьом знакам Зодіаку

Демон лютуватиме, однак визнає поразку: старець Геронтій отримав видіння про кінець війни

Старець Геронтій отримав видіння про переможні битви на полі бою, поразку Росії і повернення захоплених ворогом територій