Лайм

В Україні вулиці Пушкіна хочуть перейменувати на честь Стівена Кінга: у мережі з'явилася петиція

Культовий автор удостоївся цієї честі завдяки підтримці нашої країни

Американський письменник Стівен Кінг підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії. У соціальній мережі Twitter, де на нього підписано понад 6 млн осіб, Кінг критикує Путіна та російську пропаганду, публікує фотографії в одязі з українською символікою та пише про силу та відвагу українського народу. Саме тому українська письменниця та авторка комікс-персонажа Кота Інжира Олена Павлова створила петицію про перейменування вулиць Пушкіна на вулиці Стівена Кінга.

Фото: twitter.com/StephenKing

"У зв'язку з російською агресією на території України, повномасштабною війною росії проти України, вважаємо важливим перейменувати вулиці, що носять імена класиків російської літератури. Пропоную перейменувати вулиці Пушкіна в українських містах на вулиці Стівена Кінга — сучасного письменника світового значення, що підтримав Україну в її боротьбі проти навали загарбника", - йдеться у петиції на сайті Президента України.

Фото: twitter.com/StephenKing

Петиція, опублікована 19 травня, вже набрала 1363 голоси. Протягом 92 днів їй необхідно набрати 25 тисяч підписів, після чого її має розглянути Володимир Зеленський.

На честь Олександра Пушкіна в Україні названо багато вулиць, бульварів, проспектів та провулків. Ім'я російського поета носять вулиці у Києві, Сумах, Батурині, Вінниці, Дрогобичі, Золочеві, Калуші, Конотопі, Маріуполі, Полтаві, Умані, Черкасах, Яворові. Пушкінські вулиці є у Бучі, Житомирі, Києві, Миколаєві, Одесі, Харкові. Проспект Пушкіна є у Дніпрі, бульвар – у Кременчуці. Провулки Пушкіна є у Борисполі, Вишневому, Хмельницькому, Черкасах. Також таку назву має багато вулиць на тимчасово окупованих територіях України.

В Україні вулиці Пушкіна є спадщиною радянських часів. Тим часом Стівен Кінг підтримує нашу країну просто зараз. Письменник відмовився видавати свої книги в Росії через війну в Україні та висловився про Путіна, який недооцінив сили українців: "Путін думав, що має справу з ручним собачкою, а виявилося, що перед ним росомаха. Слава Україні!"

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа