Лайм

Припиніть нас ґвалтувати: у Каннах гола активістка із прапором України на грудях влаштувала протест

Феміністка вибігла на червону доріжку кінофестивалю

На Канському кінофестивалі активістка влаштувала акцію протесту проти сексуального насильства російських загарбників над українками. Напівоголена дівчина вибігла на червону доріжку з написом на тілі STOP RAPING US ("Припиніть нас ґвалтувати").

На грудях у феміністки був намальований прапор України, а спідня білизна вимазана криваво-червоною фарбою у вигляді відбитків рук. Цей протест організував французький фем-рух SCUM.

"Жінки є першими жертвами війни, яку ведуть чоловіки і для чоловіків. Ми засуджуємо сексуальні тортури, які зазнавали українські жінки з 24 лютого. Перестаньте ґвалтувати нас", - сказано в Twitter активісток.

Фото: Getty Images

У заяві організації також йдеться, що активістки зі SCUM розуміють, що "бездіяльність Європи та решти світу перед лицем насильства сутенерів та російських солдатів є формою співучасті".

  • 17 травня на відкритті 75-го кінофестивалю у Каннах по відеозв'язку виступив президент України Володимир Зеленський. Він процитував монолог із фільму Чарлі Чапліна "Великий диктатор".
  • Зірка серіалу "Гра у кальмара" Лі Чжон Чже підтримав Україну на Канському кінофестивалі. Актор з'явився перед публікою із синьо-жовтою стрічкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України

Син Віктора Павліка Олександр живе у США разом із сином - в іншій країні чоловік займається музикою - що відомо про його життя

6 млн грн за півтори години: Дорофєєва і Лебіга вразили масштабним збором для "Азову" і Чернігова

Надя Дорофєєва і блогер Міша Лебіга випустили спільну пісню і зібрали 6 млн грн для Азову та постраждалих Чернігова

Називав Америку своїм домом: принц Гаррі розсекретив плани отримати нове громадянство

Принц Гаррі повідомив про плани отримати громадянство США - у документах герцог Сассекський вказав зміну місця проживання