Лайм

Їхала замінованою дорогою: Тарас Цимбалюк розповів, як його теща врятувалася з Маріуполя

Мама і бабуся Тіни Цимбалюк вибралися з міста наприкінці березня

Дружина українського актора Тараса Цимбалюка родом із Маріуполя, і після повномасштабного вторгнення Росії її родина не встигла виїхати з міста до початку масованих обстрілів. Зв'язок із мамою та бабусею дівчини обірвався на початку березня, після чого від них не було звісток протягом двох тижнів.

В інтерв'ю програмі "Зірковий шлях" актор "Кріпосної" розповів, як його теща з літньою мамою врятувалася зі зруйнованого міста.

Тарас Цимбалюк із дружиною Тіною Фото: https://www.instagram.com/taras.tsymbaliuk/

"Ми говорили одразу, що треба їхати звідти. Але люди в Маріуполі звикли до цих вибухів, не думали, що все настільки розгорнеться. Ніхто не знав, що Маріуполь зрівняють із землею. У якийсь момент на початку березня обірвався зв'язок. Десь два тижні ми не знали, що з мамою, не чули її голос. А потім дочка сусідки десь знайшла зв'язок і сказала, що бабуся та Алла живі, сидять у підвалі весь цей час", - розповів Тарас.

Коли почали обстрілювати підвал їхнього будинку, жінки зрозуміли, що треба ризикувати.

"Вони побачили, що у них машина тільки прострілена уламком, і на ній можна їхати. Вони з бабусею просто зібралися за 15 хвилин і виїхали з Маріуполя. Слава Богу, - каже актор. - Мама Тіни їхала замінованою дорогою з тремтячими руками. Не можу уявити, яку психологічну шкоду отримали люди з тих країв. Розкручували батареї, пили воду з батарей, розсмоктували якийсь шматочок сала один на три дні, щоб вижити".

Бабуся та мама Тіни Цимбалюк Фото: https://www.instagram.com/tina_tsymbaliuk/

Цимбалюк розповів, що в будинок бабусі його дружини було пряме влучення, а вдома у тещі кілька разів по колу жили чеченці. "Повиламували все, повиносили. Але сам будинок стоїть, дякувати Богу", - каже він.

Раніше Тіна Цимбалюк в Instagram розповідала, із чим довелося зіткнутися її родині.

"Чудом вибралися. Від красивого українського міста майже нічого не залишилося. Його продовжують рівняти із землею окупанти. Рівно 15 днів я не знала, чи живі мої рідні, чи не поранені... 15 днів сліз, відчаю, пошуків, терпіння, віри, молитов. 21 день підвалу для моїх близьких. Без світла, води, їжі, газу, - написала вона. - Вчора не вірилося, що сидять живі переді мною, навіть сміються, граючись із собакою, після героїчного вчинку моєї мами, що вивезла себе, бабусю і сусіда з палаючого пекла на своїй маленькій машинці з розбитим лобовим склом і діркою від снаряда в корпусі, оминаючи міни, свистячі снаряди над головою і обстріли".

  • Шеф-кухар Алекс Якутов, відомий українцям з шоу "Пекельна кухня" та "На ножах", розповів про жахи, з якими його родина зіткнулася в знищеному російськими військами Маріуполі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці