Лайм

Такого страшного обстрілу ще не було: Олег Сенцов розповів про тяжкий день на фронті

Режисер захищає рідну землю від російських окупантів

Український режисер Олег Сенцов захищає Україну у лавах ЗСУ. Наразі він знаходиться на сході країни, де ворог сконцентрував свої сили. Після чергового бою кінематографіст записав відео, в якому розповів, що пережив найстрашніший день у своєму житті.

За словами Сенцова, спочатку він планував зробити допис, але після пережитого він не має сил писати, тремтять руки. Тоді він вирішив сказати все на відео, яке розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

"Сьогодні був, напевно, мій найважливіший і найстрашнніший день у житті. Я займався коригуванням арти та розвідкою на передньому краї. Бугор, велике поле між двома населеними пунктами на Донбасі, де зараз розташовуються російські війська. Ми їх називаємо простіше" п*дори", але це не так коректно, хоча це правда. Такого страшного обстрілу артилерійського, і "Градів", і ракет, і танків я ще не відчував на цій війні", - розповів Сенцов.

"Убили командира роти, попадання у КСП ракети керованої. Його заступник наполіг на відступі. Там було кілька підрозділів збірних, як зараз багато на війні буває. Героїчне ТрО було. Хлопці чотири дні на фронті, мало що знають, але до останнього не хотіли йти. Але наказ є наказ, і щоб врятувати решту був відступ", - зазначив він.

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Відступали вони майже чотири кілометри через поле, весь час ворог вів обстріл. Сенцов отримав легку контузію, його нудить і паморочиться в голові. Проте, за його словами, це ніщо порівняно з іншими, хто назавжди залишився у цьому полі. Усіх поранених, яких вони змогли знайти, рятували, а потім доправили до лікарень.

Режисер додав, що вирішив записати це відео, щоб люди не думали, що "все чудово", вони воюють і орки тікають у всіх напрямках. Насправді, це не так. У Росії сильна армія: у них багато техніки, ракет, артилерії, РСЗВ, і вони змінили тактику.

"Це дуже складна війна, нам багато чого не вистачає, важкого озброєння. Сподіваємося, що воно з'явиться. Не вистачає зв'язку, злагодженості, якісь хлопці приїжджають непідготовлені. Але дух міцний і незважаючи на, можливо, на якісь локальні відкати, як тут кажуть, сьогодні ми віримо у перемогу і все для того робимо, щоб ми здобули перемогу якнайшвидше", - наголосив український режисер.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності