Лайм

Тільки без тиску: Олександр Еллерт відповів на критику з приводу російської мови та "псевдопатріотизму"

Комік записав кілька розмовних "сторіз"

Днями Олександр Еллерт написав різкий допис про українців, які під час війни будують бізнес на чужому горі і утискають своїх же за російську мову. Йшлося про деяких орендодавців та мешканців західної України. Публікація коміка викликала хвилю обурення івін вирішив записати відповідь.

"Хочеться розставити всі крапки над "і" щодо мого останнього допису на тему цін на квартири в деяких регіонах нашої країни. Змусило мене записувати ці сторіз численне читання між рядками у величезних масштабах та кількостях, - сказав переможець "Холостячки".

Фото: instagram.com/ellert_a

"Хочеться підкреслити мій постскриптум. Я не валив усіх під один гребінець. Це стосувалося тільки тих людей, хто так паскудно чинить в даний час, - пояснив він. - Але тому що людям потрібен срач... Звичайно, навіщо дочитувати до кінця, навіщо вникати, заглиблюватися в суть тих думок, які пише вам людина".

Також Еллерт відповів щодо свого "псевдопатріотизму", про який деякі пишуть у коментарях під тим самим дописом.

"Пані та панове, не через мене почалася війна і не через те, що я розмовляю російською і навіть не через те, що деякі регіони розмовляють російською. Зрозумійте, навіть якби кожен з нас розмовляв виключно українською, нам би х*йнули іншу причину, щоб ввести війська", - упевнений Олександр.

"Такий тиск від деяких з вас породжує якесь побоювання, якусь дистанційність, травматизацію тих людей, які з дитинства і все життя виховувалися російською мовою, але не менше за інших любили Україну. Не менше, можливо більше", - зазначив він.

Фото: instagram.com/ellert_a

Еллерт вважає, що російськомовних можна закохати в українську мову, але тільки по-доброму, з паузами та розстановками. Кожен почне розмовляти українською, але лише без тиску.

"Ми ж хочемо повернути Донбас і Крим. Ви вважаєте, що настає той день і жителі цих регіонів одразу починають розмовляти українською мовою? Я б посперечався з цим", - додав він.

"Ще мені писали на тему патріотизму: "Що ти там сидиш, постики пишеш?" Так, постики пишу, а ще допомагаю зі своєї особистої карти, за свій рахунок. Тихонечко допомагаю і не прошу вас скинути на такий-то номер карти таку-то суму. А просто беру рекламу, мені не повадно, яка це реклама. Я знаю, що ці гроші йдуть туди, нашим пацанам", - наголосив автор студії "Квартал 95".

Фото: instagram.com/ellert_a

  • Раніше Слава Камінська, колишня солістка "НеАнгелів", відповіла на критику через переїзд до Нідерландів та російську мову. Співачка емоційно звернулася до хейтерів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності