Лайм

Перед багатотисячним натовпом: фронтмен Rammstein підняв на концерті прапор України

Тілль Ліндеманн знову підтримав українців

30 травня на концерті Rammstein у Цюріху (Швейцарія) фронтмен Тілль Ліндеманн підняв прапор України. Його музикантові передав один із глядачів біля сцени після виконання пісні "Engel".

Швейцарське видання Tribune de Geneve повідомляє, що на концерті були присутні 47 тисяч людей.

"Вибухи на сцені іноді нагадували війну біля воріт Європи. Жовто-синій прапор на кілька миттєвостей замайорів над натовпом, перш ніж він знову його поглинув", - пише репортер.

Фото: https://www.facebook.com/Rammstein

Фото Ліндеманна з українським прапором з'явилася на офіційній сторінці Rammstein у Facebook. "Рука в руці, більше ніколи не будемо самотніми", - каже публікація.

Фото: https://www.facebook.com/Rammstein

У мережі шанувальники німецького рок-гурту опублікували відео, на якому натовп несе музикантів на руках у надувних човнах. Під час "плавання" Ліндеман побачив український прапор, попросив його передати і ненадовго розгорнув.

Після повномасштабного вторгнення 24 лютого гурт Rammstein засудив Росію та підтримав Україну. Музиканти скасували всі заплановані на 2022 концерти в країні-окупанті.

На сайті рок-гурту з'явилася заява німецькою, українською та російською мовами: "Гурт Rammstein хотів би висловити підтримку народу України, який чинить опір жахливій агресії з боку російського уряду. Насамперед, у цей момент ми глибоко співчуваємо українському народові і відчуваємо скорботу через їхні страждання. Кожен член нашого гурту, так чи інакше, пов'язаний із двома країнами. У всіх музикантів є друзі, колеги, партнери, шанувальники в обох країнах. Ми розуміємо, що багато російських фанатів можуть бути у відчаї у зв'язку з діями свого уряду, і ми хочемо нагадати про людяність, яка властива як російським, так і українським громадянам.".

У березні Тілль Ліндеманн разом із іншими волонтерами допомагав українським біженцям на вокзалі Берліна. Музиканта сфотографували у шапці гурту Потапа "Мозгі".

Фото: instagram.com/alisa.comm

  • 29 травня у Берліні відбувся заключний концерт благодійного телемарафону #SaveUkraine. Українські зірки виступили біля Бранденбурзьких воріт зі своїми найактуальнішими піснями та звернулися до багатомільйонної аудиторії з проханням допомогти українцям.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита