Лайм

Після скандалу з підробленою довідкою Аліна Паш заявила, що не пам'ятає, як потрапила до Криму у 2015 році

Співачка визнала минулі помилки

12 лютого Аліна Паш перемогла у Національному відборі на "Євробачення-2022" з піснею "Тіні забутих предків", але була відсторонена від участі у конкурсі через скандал із підробленою довідкою про відвідання Криму у 2015 році. В інтерв'ю українському виданню "Лірум" співачка вирішила розставити всі крапки над "і", щоби минулі помилки припинили псувати їй репутацію.

За словами Паш, вона вірила в те, що їздила до окупованого Криму законно – через Україну. При цьому вона визнає, що пам'ять про це "розмазана", і пост у Facebook з Ялти з позначкою "Аерофлоту" може вказувати на те, що вона все ж таки літала туди з Москви.

Фото: https://www.instagram.com/alinapash/

"Проти моєї участі в "Євробаченні" була чи не вся команда, яка з різних сторін знаходила аргументи, чому не потрібно йти. Але я настільки глибинно відчувала потребу заспівати цю пісню на широку аудиторію, аби підкреслити, що ми маємо дуже потужну історію, і що саме зараз ми є ті, хто творить нову Україну, - розповіла співачка про порушення правил конкурсу. - Навіть розуміючи, що моя пам’ять щодо того, як я їхала в Крим розмазана, я вирішила ризикнути і піти на конкурс, бо "Євробачення" – це найкраща платформа для того, аби дане повідомлення почув світ".

Виконавиця "сліпо сподівалася", що не порушила правила конкурсу та в'їжджала на територію Криму правильно.

"Ми тоді дуже багато гастролювали у команді Ірини Білик, постійні перельоти, переїзди. В Ялту ми поїхали на весілля до подруги Ірини усім колективом: і музиканти, і бек-вокал, і танцювальний колектив. Ніхто не міг дати мені чіткої відповіді як ми туди потрапили, бо було декілька груп: хтось їхав, хтось летів, - каже Паш. - Я шукала хоча б якісь квитки, емейли, будь-яке підтвердження. Усі свої паспорти я перевірила вздовж і впоперек — жодної відмітки. Звичайно, був той пост у Фейсбуці зі скаргою на "Аерофлот", і десь в глибині душі я розуміла, що є шанс, що я все ж влітала. Я в жодному разі не хотіла дати якийсь хід, який міг би легалізувати окупацію Криму".

Фото: https://www.instagram.com/alinapash/

За словами Аліни Паш, підроблену довідку про законне відвідування Криму організаторам Нацвідбору на "Євробачення" надав її колишній партнер по лейблу Bitanga Blood Андрій Іноземцев.

"Довідка — це спроба Андрія врятувати мене. Він також розумів, що мені важливо зараз цю пісню заспівати на широкий загал, - заявила вона. - Суспільне вимагало документальне підтвердження перед початком прямого ефіру, не було б довідки, мене б не допустили до виступу. Фізично довідку ми мали отримати наступного тижня, бо запит в прикордонну службу був поданий, але відповідь ми ще не мали. Особисто я була з головою занурена у підготовку номера, ми буквально жили у тому будинку культури напередодні конкурсу і дала добро Андрієві це питання вирішити. Десь я розуміла, що воно може бути вирішено не зовсім чесним способом, але жага поділитися з українцями цією піснею в такий напружений для країни момент, давала рішучості йти далі. Андрій займався довідкою, я виступила, а в понеділок понеслося".

Співачка стверджує, що повністю бере на себе відповідальність за цей крок, бо погодила його. При цьому вона каже, що Іноземцев підштовхував її до колаборацій з російськими артистами в той час, коли вона ще не дуже цікавилася політикою і мало думала про громадянську позицію.

"Він хлопець із Керчі, працював у Росії. Мабуть, у нього було не зовсім радикальне ставлення до росіян. Сподіваюся, зараз ні. Я впевнена, що у нього аватарка з українським прапором, він вивіз свою сім'ю і, звичайно, ненавидить русню. Вони розхерачили дім його родичів і він напевно зрозумів, що щось не так", - каже Паш.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми