Лайм

Краще померти у бою, ніж від кулі на колінах: Ектор Хіменес-Браво закликав українців вчитися стрільбі

"Це наш обов’язок та борг перед захисниками"

Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво, який вирішив пройти курс військової підготовки, звернувся до українців. У своєму блозі він виклав пост, у якому закликав їх потурбуватися про власну безпеку та освоїти нові навички.

"Перша хвиля війни - була найжорсткішою. Військові, які ціною власного життя чи здоров’я, захистили Київську, Сумську, Чернігівську, Харківську та Миколаївську області - вони подарували час для усіх чоловіків в Україні. Дорогоцінний час, щоб здобути нові вміння для нового часу. Я не кажу, що кожен має йти воювати. Хтось має забезпечувати тил, волонтерство. Підприємці мають відновлювати економіку та створювати робочі місця. Але кожен чоловік має зараз змогу здобути навички стрільби, роботи зі зброєю, пересування на відкритій місцевості та у приміщеннях, роботі в парі. Це наш обов’язок та борг перед захисниками", - написав кулінар в Instagram.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Ектор вкотре наголосив, що одна із найважливіших причин, чому він захотів навчатися військовій справі - самозахист. За його словами, якщо б хоча б половина населення України знала, як працювати зі зброєю, російські окупанти добре б подумали перед тим, як заходити на чужу територію.

"Друга причина, чому я навчаюсь військовій справі - це самозахист. Мій дім - Україна. Мій будинок в Ірпені. І те, що я не був 24 лютого там - це не значить, що цього може не статись знову. Якщо б орки знали, що 50% України вміє працювати зі зброєю - заходити сюди було б страшно. Так, проти танків з автоматом не підеш. Але мій найжахливіший сон, це коли в мій будинок заходять орки та хочуть вбити мене та мою сім’ю, а я навіть не знаю, як працює пістолет чи автомат, щоб захистити себе", - пояснив він.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Хіменес-Браво підсумував, що краще вже померти в бою, аніж стоячи на колінах:

"Краще померти в бою, захищаючи свій дім, аніж від кулі на колінах. На жаль, дуже багато людей не були до цього готові. Ми недооцінили наших сусідів-вбивць. Треба вчитись, українці. Така наша місія у цьому світі - знищити цих нелюдів".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сумую і люблю: Ахтем Сеітаблаєв зворушливо звернувся до покійної мами в день її народження

Український режисер та військовослужбовець Ахтем Сеітаблаєв вшанував пам'ять своєї матері та показав фото з мамою загиблого актора Паші Лі

Ментально не готова до цього: українська співачка розповіла, як ставиться до жіночої мобілізації

Співачка Даша Суворова прокоментувала тему жіночої мобілізації - артистка заявила, що поки не готова вступити до лав ЗСУ

У США застрелили відомого 32-річного репера, який був другом Джастіна Бібера

Американський репер Кріс Кінг загинув у 32 роки - його застрелили невідомі під час спроби програбування - деталі інциденту