Лайм

Ірма Вітовська назвала російських зірок, яких поважає через позицію щодо війни в Україні

Зірка висловила свою думку

Українська акторка Ірма Вітовська назвала російських знаменитостей, до яких має повагу через позицію щодо війни в Україні. Вона озвучила два імені - у її особистому списку опинилися російські акторки Лія Ахеджакова та Чулпан Хаматова.

Детальніше свою позицію зірка пояснила у програмі "Зірковий шлях". Вона сказала, що якщо Ахеджакова підтримує Україну з перших днів вторгнення РФ, то Хаматова змогла з часом чесно визнати що РФ є країною-агресором і відповідати за всі скоєні злочини росіянам доведеться колективно.

"В мене є люди, яких я поважаю в Російській Федерації. Таких як Лія Ахеджакова, наприклад. Я також вважаю гідним вчинок ще однієї російської акторки - Чулпан Хаматовой. На демонстрації в підтримку України зараз вона сказала: "моя вина, моя вина, що я не дивилась телевізор, що зробили з моєю країною". Я вважаю, що це гідно. Вона визнала. Вона каже: "Я знаю, що ми будемо колективно відповідати", - розповіла Вітовська.

"Можливо, ви бачили такі прапори білий-синій-білий – нової опозиційної Росії. І вони [росіяни] виходять часто з нашими українцями і долучаються до протестів проти Путіна, проти російської війни, проти агресора. Вони прагнуть змін у Росії кардинальних. Ось з такими людьми Україна має в майбутньому мати діалог, тому що сусіжи не зміняться", - також додала вона.

Фото: instagram.com/vitovskavantsa

Акторка вважає, що Росії як імперської держави не має існувати, натомість має з'явитися адекватна демократична країна, яка буде поважати своїх сусідів і визвавати їхню незалежність.

"Я не вірю, що Росія може зберегтися, вони можуть перекроїтися. Їм прийдеться розпастися. У яких конгломератах вони залишаться – це вже питання інше. Як сказала Оксана Забужко про Москву: "ми тебе породили – ми тебе й відспіваємо". Це означає, що імперії не має бути, має бути адекватна держава. Якщо вони залишаться в більших кордонах – все одно це має бути адекватна демократична держава", - підсумувала свою думку Ірма.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії