Лайм

Розглядаємо різні локації: в Офісі президента розповіли про підготовку до "Євробачення-2023"

"Ми показуємо світу свою відкритість, гостинність та вміння реалізовувати масштабні проекти"

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що Україна розпочинає підготовку до фіналу "Євробачення-2023". Він зазначив, що основним питанням для нашої країни та Європейської мовної спілки залишається питання безпеки, тому наразі розглядаються різні локації для проведення міжнародного пісенного конкурсу.

Деталі Кирило Тимошенко повідомив у своєму каналі в Telegram. Він подякував ЗСУ за можливість планувати майбутнє, і уточнив, що Міністерство оборони та Міністерство внутрішніх справ України також залучені до роботи над підготовкою до заходу.

Фото: t.me/kt20220224

"Україна вже розпочинає підготовку фіналу "Євробачення-2023". Ми показуємо світу свою відкритість, гостинність та вміння реалізовувати масштабні проекти. Головне питання для нас та Європейської мовної спілки – безпека. Міністерство оборони та Міністерство внутрішніх справ України з самого початку інтегровані в роботу над підготовкою до "Євробачення 2023". Для того, аби забезпечити зручну логістику, а головне - безпеку, ми розглядаємо різні локації. Які саме, поки не можемо анонсувати. Ми вдячні за шалену підтримку європейських партнерів. Зараз ми боронимо не тільки свою землю, а й весь цивілізований та демократичний світ. Дякуємо ЗСУ за можливість планувати майбутнє!" – говориться у заяві політика.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra переміг на цьогорічному "Євробаченні" із загальною кількістю балів 631. Колектив виграв попри те, що після свого виступу у фіналі фронтмен Олег Псюк зробив заяву про те, що необхідно врятувати Маріуполь та "Азовсталь". Організатори вирішили не застосовувати санкції до України, а слова Псюка на сцені назвали гуманітарними, а не політичними. Після гучної перемоги артисти разом із Сергієм Притулою продали на аукціоні кришталевий мікрофон переможців конкурсу, а також рожеву панамку, яка була частиною образу Олега Псюка під час виступу у Турині. Виручені гроші пішли на допомогу нашим захисникам.

Фото: Getty Images

  • Kalush Orchestra отримають новий кубок "Євробачення-2022" - перший вони продали заради допомоги ЗСУ. Схоже, організатори конкурсу вирішили потішити артистів ще одним трофеєм.
  • У Мінкульті також заявили про проведення "Євробачення-2023" в Україні. Олександр Ткаченко заявив,наша держава вже отримала від Європейської мовної спілки опитувальник щодо питань, які Україна має розв'язати для організації конкурсу в наступному році.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі