Лайм

Голова правління Суспільного висловився про проведення "Євробачення-2023" в Україні

"В нас це питання набагато комплексніше, ніж просто бажання"

Після перемоги гурту Kalush Orchestra на "Євробаченні-2022" право приймати конкурс у 2023 році дісталося Україні. Однак повномасштабна війна з Росією, яка триває вже 83-й день, ставить це питання під сумнів. Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький заявив, що Суспільне докладе максимум зусиль для того, щоб "Євробачення-2023" вібдулося у нашій країні. Він додав, що згодом розпочнуться консультації з Європейською мовною спілкою щодо проведення пісенного конкурсу.

Детальніше про це Чернотицький розповів під час пресконференції 17 травня у Львові після повернення української делегації з Турина. Він зазначив, що це питання набагато комплексніше, ніж просто бажання.

"Ми отримали фантастичні показники по переглядах як на телебаченні, так і на діджитал-платформах, трансляції Радіо Промінь. Тепер перед нами постає наступний виклик - це проведення "Євробачення–2023" в Україні. Якщо раніше це відбувалося в інших країнах - це питання інфраструктури, фінансів, то у нас, безумовно, це ще й важливий безпековий фактор. І я можу оголосити, що в п’ятницю ми розпочинаємо консультації з Європейською мовною спілкою щодо проведення Євробачення-2023", - сказав голова правління Суспільного.

Фото: Суспільне

"Ми робимо все можливе, і я сподіваюся, що держава також нас підтримає в цьому, щоб "Євробачення" пройшло тут. Я сподіваюся, що конкурс пройде в мирній Україні. Тим не менше, я повторюся, що безпековий фактор важливий, і рішення остаточне буде прийматися разом з Європейською мовною спілкою. Це будуть складні перемовини, я вже впевнений у цьому. А проте, я нагадаю, що навіть у 2017 році, коли "Євробачення" відбувалося в Києві, це була досить велика дискусія. До прикладу, тоді Україна навіть закладала так звану фінансову гарантію, 15 мільйонів євро. На випадок, раптом щось піде не так, - за ці кошти конкурс проводила б інша країна. Тому в нас це питання набагато комплексніше, ніж просто бажання. Я впевнений, що нам треба зробити все можливе, щоб "Євробачення" відбулося в Україні", - також заявив Чернотицький.

Фото: Суспільне

Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк погоджується з думкою, що наступне "Євробачення" має пройти саме в мирній Україні. Про це він заявив під час пресконференції у Львові.

"Багато країн вже висловили меседж, що вони можуть прийняти "Євробачення", якщо в нас не вийде. Але я маю надію, що ми приймемо "Євробачення" у щасливій розбудованій сильній країні", - сказав репер.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня