Лайм

Як очистити пам'ять телефону: 10 простих дій, які прискорять роботу пристрою

Запам'ятайте ці прості поради

Мобільний телефон – гаджет, без якого важко уявити життя сучасної людини. Однак далеко не всі люди знають про багато корисних функцій, наприклад, як продовжити час роботи батареї, якщо під рукою немає зарядного пристрою, або як дізнатися свій номер телефону за допомогою стандартної для всіх операторів комбінації. theLime також вирішив розповісти, як звільнити місце на телефоні, якщо заповнена пам'ять.

Лайфхаки для гаджетів на Android

1. Очистити кеш та тимчасові файли

Зробити це простіше простого. Заходимо в меню "Параметри", далі пункт "Пам'ять", кнопка "Кеш файли" та очищаємо їх.

2. Видалити непотрібні смс та електронні листи

Щодня ми отримуємо багато різних розсилок через смс, месенджери або електронну пошту. Серед них можуть бути і корисні, і не дуже так званий спам. Всі ці повідомлення займають пам'ять телефону, тому доцільно періодично видаляти непотрібні листи.

3. Позбутися програм, які використовуються дуже рідко або взагалі ніколи не відкривалися

Вибираємо пункт меню "Параметри". У меню натискаємо "Додатки". Виділяємо непотрібні програми та видаляємо їх.

4. Завантажити спеціальну програму

На сьогоднішній день існує велика кількість програм для звільнення пам'яті девайса, якої не вистачає. Наприклад, Cleaner, Disk Usage, а також SD Maid.

5. Перемістити програми та файли на micro SD або онлайн-сервіси зберігання даних

Для цього необхідно купити SD-карту, вставити в телефон та перенести на неї, наприклад, фото, відео та музику, звільнивши таким чином внутрішню пам'ять телефону. Другий спосіб – перемістити файли до хмарних сховищ.

Фото: pinterest.com

Лайфхаки для iPhone

1. Очистити кеш пристрою від копій інтернет-сторінок та тимчасових файлів (історію Safari)

Копії інтернет-сторінок зберігаються в браузері після їх перегляду, тому їх необхідно регулярно чистити. Для цього заходимо в меню "Налаштування" в браузері і шукаємо кнопку "Очистка історії". Щоб почистити дані: "Налаштування" "Основні" "Сховище iPhone" "Safari" скидаємо вліво "Офлайн-список" і видаляємо.

2. Перевстановити або видалити непотрібні програми

Щоб дізнатися, які саме програми займають найбільше пам'яті в телефоні, достатньо зайти в "Налаштування", пункт "Основні", розділ "iCloud сховище" та натиснути кнопку "Управляти". Далі аналізуємо список встановлених програм та додатків, а також їхню вагу в мегабайтах. І видаляємо ті, які займають найбільше місця або які не використовуються.

3. Видалити збережені розмови у чатах

Всі діалоги в месенджерах, які вже завершені, найкраще відразу видаляти, щоб не засмічувати пам'ять телефону. Те саме стосується смс-повідомлень та електронних листів.

4. Позбутися зайвих файлів

Для цього необхідно видалити музику, відео та подкасти, які більше не використовуються. Або ж перемістити їх у iCloud і періодично вивантажувати все у хмару, щоб не засмічувати внутрішню пам'ять.

5. Вимкнути "Фотопотік"

Цей сервіс на телефоні оптимізує збереження фотографій та відеоматеріалів. При відключенні зайві мегабайти пам'яті, які забезпечують роботу сервісу, будуть звільнені. Щоб зробити це, переходимо до розділу "Налаштування", iCloud та "Фото".

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова