Лайм

Найвідоміший пес-сапер у світі: Антон Птушкін випустив відео про хороброго малюка Патрона

Нещодавно заслуги хвостатого помічника визнали на державному рівні

Український мандрівник Антон Птушкін, якому заборонили в’їзд до РФ на 50 років, опублікував нове відео на своєму україномовному youtube-каналі. У головних ролях – знаменитий пес Патрон, який став справжнім талісманом ДСНС України та улюбленим героєм дітей та дорослих.

"Одна з найбільших загроз для цивільних на звільнених територіях – це міни. Щоб показати це вам, я вирушив до Чернігівської області. В нещодавно звільнених селах багато нездетонованих бомб і мін. І зараз ми приєднаємося до загону, який розміновує територію цього села. Цей загін саперів - частина Чернігівської державної служби надзвичайних ситуацій", - розповів Птушкін у ролику, що присвячений хвостатому помічнику.

"Зараз ці хлопці намагаються знайти розтяжку, яка була закладена в цьому лісі. Це дуже небезпечно робота і вона вимагає великого досвіду. Просто, щоб ви собі могли уявити, як працює розтяжка. Бачите, це сигнальна ракета, яка захована серед дерев. Це не небезпечно, але є багато гранат, снарядів і бомб, які можуть бути смертельно небезпечними. Ось, де на допомогу приходять собаки. Собаки-сапери часто залучаються спеціальними силами, щоб виявляти вибухівку. Це, імовірно, найвідоміший собака-сапер в Україні та й у світі. Його звати Патрон. Завдяки своєму потужному носу Патрон знайшов понад 250 мін та снарядів", - також сказав він.

У відео Птушкін розповів глядачам історію, як саме пес почав нести службу у ДСНС України. Патрон - пес одного із працівників. Як зізнається сам господар Михайло, собаку купував для свого сина, і вона мала б брати участь у різноманітних виставках. Однак через нестачу часу Михайло почав брати улюбленця із собою на розмінування.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Джек-рассел-тер'єр не лише встиг стати зіркою мережі та улюбленцем українців. Нещодавно його заслуги визнали на державному рівні, а також на Каннському кінофестивалі, де він отримав найпрестижнішу нагороду для собак - Palm Dog Humanitarian.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil