Лайм

Україна оскаржить рішення провести "Євробачення-2023" в іншій країні

Міністерство культури та "Суспільне" не згодні з організаторами конкурсу

Після того, як Європейська мовна спілка (EBU) відмовилася проводити "Євробачення-2023" в Україні, міністр культури Олександр Ткаченко заявив про готовність оскаржити рішення.

За словами політика, Національна суспільна телерадіокомпанія України ("Суспільне") зможе виконати всі зобов'язання щодо безпеки та організації міжнародного конкурсу пісні.

Фото: Getty Images

У Facebook Ткаченко висловив незгоду з EBU від імені усієї країни.

"Україна не згодна з характером прийняття такого рішення - коли нас поставили перед фактом без обговорення можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави для проведення подальших переговорів і пошуків спільного рішення, яке задовольнятиме всі сторони, - написав він. - Ми чесно виграли "Євробачення-2022" та виконали на даний момент усі умови щодо процесу погодження його проведення в Україні. Надали відповіді та гарантії щодо норм безпеки, та можливі місця проведення конкурсу".

На думку міністра, проведення "Євробачення-2023" в Україні є "потужним сигналом для всього світу, що він підтримує країну".

"Ми вимагатимемо змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе обов'язки, про що було неодноразово заявлено Європейській мовній спілці", - пише він.

Голова правління "Суспільного" Микола Чорнотицький також висловив розчарування рішенням EBU.

"Ми розчаровані таким рішенням. За цей місяць в Україні велика кількість людей кинула всі зусилля, щоб виконати умови для проведення "Євробачення" у нас. Безпека, звичайно, понад усе. Команда Суспільного, державної й місцевої влади провела ґрунтовну роботу і запропонувала різні варіанти. Дуже шкода бачити таку безапеляційну заяву, тому ми звертаємося до партнерів щодо проведення подальших перемовин", - зазначив голова.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На концерті Пивоварова вперше заспівала наживо загадкова співачка Klavdia Petrivna

Український співак Артем Пивоваров на концерті у Києві представив дуетну пісню із загадковою співачкою під псевдонімом Klavdia Petrivna

MELOVIN вперше розповів про загибель сестри через ракетну атаку на Одесу

MELOVIN зізнався, що росіяни вбили його сестру - рідна людина співака загинула внаслідок ракетного удару по Одесі 15 березня

Закриє небо і посилить заходи безпеки: як Швеція готується до "Євробачення-2024"

На період проведення "Євробачення-2024" країна-господарка закриє повітряний простір над містом Мальме, де відбудеться конкурс