Лайм

"Євробачення-2023" пройде не в Україні: яка країна прийме конкурс

Естафету передали Великій Британії

Європейський мовний союз (EBU) вирішив не проводити "Євробачення-2023" в Україні. Після перемоги Kalush Orchestra країна могла втретє прийняти міжнародний конкурс пісні, але через війну з Росією втратила цю можливість.

Представники EBU звернулися до Великобританії із проханням провести конкурс, оскільки представник цієї країни Сем Райдер посів друге місце.

Фото: Getty Images

"Конкурс пісні "Євробачення" — одне з найскладніших телевізійних шоу у світі, над яким працюють і яке відвідують тисячі людей. На підготовку до конкурсу необхідно 12 місяців. Після об'єктивного аналізу керівна рада "Євробачення" з глибоким жалем дійшла висновку, що, враховуючи нинішні обставини, "Суспільне" не може надати гарантії безпеки та функціонування, необхідні мовнику для проведення та організації конкурсу пісні", - йдеться у заяві.

EBU подякував Національній суспільній телерадіокомпанії за співпрацю та висловив жаль через те, що конкурс не може бути проведений в Україні.

Відповідно до правил EBU тепер розпочне переговори про проведення конкурсу з BBC – британським мовником. Організатори при цьому обіцяють, що "Євробачення-2023" максимально відображатиме перемогу України.

"Ми маємо намір, щоб перемога України була відображена в усіх шоу наступного року. Це буде для нас пріоритетом", - пообіцяли вони.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували