Лайм

Щодня ми боремося за свою свободу: Ектор Хіменес-Браво привітав українців із Днем Конституції

"Сьогодні в нас немає вихідного, але є привід для гордості"

28 червня Україна відзначає державне свято День Конституції. За основний закон, що регламентує права та свободи громадян нашої країни, народні депутати проголосували рівно 26 років тому. Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво, який вже понад 10 років живе та будує свій бізнес в Україні, звернувся до шанувальників у цей особливий день.

На своїй сторінці в Instagram знаменитість опублікував пост, у якому поділився спогадами про минулорічний День Конституції та розповів, що думає зараз про це свято, у період, коли в державі вже кілька місяців поспіль триває повномасштабна війна з Росією.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

"Україна - незалежна і суверенна держава. Держава, де кожен має право вільно жити і висловлюватися. Тебе не заарештують за плакат "нет войне" або незадоволені висловлювання про політиків. Минулого року був ювілей. Рівно 25 років тому підписали перший закон в Україні. Рівно стільки нас захищає наше законодавство. В той день був вихідний, в Києві всі гуляли Хрещатиком, зустрічалися на келих вина на Подолі. Пам’ятаю ще у цей день по всьому місту були концерти під відкритим небом. Багато хто ходив у вишиванках і всі посміхалися. Для нас цей день призначений для гордості за свою країну. Зараз такий день - кожен. Кожен день ми боремося за свою звободу, за своє право жити вільно і впевнено йдемо до перемоги", - написав Ектор.

Хіменес-Браво також висловився про росіян, для яких слова "права людини" - просто пустий звук. Шеф-кухар зазначив, що українці і росіяни ніколи не зрозуміють один одного, а тепер це і не потрібно.

"У східного сусіда День Конституції як день лопуха - призначення однакове. В них "право людини" - це невідоме словосполучення. Чорний мішок - то максимум, що за твоє життя пропонує держава. Ми ніколи один одного не зрозуміємо. І не треба", - заявив він.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

"Сьогодні в нас немає вихідного, але є привід для гордості. Я вітаю всіх з Днем Конституції України. Зовсім скоро цей день буде вихідним, і жителі Луганська, Донецька, Маріуполя, Херсона та Крима будуть святкувати його разом з нами. Слава Україні!" - підсумував своє звернення кулінар.

  • Нещодавно Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до України та як це почуття посилила війна. Чоловік бореться за свободу разом із українським народом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші