Лайм

Я тут не гість: Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до України та як це почуття посилила війна

Кулінар бореться за свободу разом із українським народом

Ектор Хіменес-Браво вже понад 10 років живе та будує свій бізнес в Україні. За цей час країна стала домом для кулінара родом із Колумбії, і він не покинув її під час повномасштабної війни з Росією. Шеф-кухар займається волонтерством та освоює військову справу.

"Я тут не гість – це мій дім. 13 років тому я приїхав в Україну, в Київ. Наше знайомство почалося з Андріївського узвозу. Місця, де відчувається вся історія та душа міста. Серце йокнуло. Це було кохання з першого погляду, - поділився Ектор спогадами в Instagram. - Мене зустріли привітні та щирі люди. Я, колумбієць не знаючий мови, відчував себе гостем у чужій країні. Але незважаючи на те, що я був тут іноземцем - люди були дуже добрі до мене. Дуже гостинний, привітний і добрий народ".

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Кулінар познайомився з українською культурою, менталітетом, кар'єра його йшла вгору і згодом його стали впізнавати на вулицях. Минав час і Україна стала рідною для колумбійця: тут він збудував свій дім, знайшов друзів і зустрів кохання.

"Тут завжди тепло. Не за кліматом, а за відчуттям. Близькі люди стали сім’єю і коли я привіз сюди свою маму складалося враження, ніби знайомлю маму з сім’єю своєї дівчини", - розповів він.

Коли вранці 24 лютого на Київ впали перші ворожі бомби, Ектор плакав, а потім кілька хвилин не міг говорити. Повномасштабна війна застала кулінара в Колумбії, де він відвідував сім'ю, і незважаючи на можливість залишитися в безпеці, він повернувся в Україну і став допомагати країні, яка вже стала для нього рідною.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

"У цей момент я відчув неймовірну силу, яку мені за 13 років подарували українці. На мій дім напали. Не на дім рідних, дім де я в гостях, а мій рідний дім. Ми не будемо жертвами, ми повинні боротися. Я відчув це вперше в житті – цей менталітет мені подарували українці. Без задніх думок зібрав речі і вирушив в Україну. По дорозі разом з командою почали організовувати благодійну вечерю, планувати, як ми допомагатимемо українцям, як годуватимемо, на що і як збиратимемо гроші. Тому що я зобов'язаний – це мій обов'язок перед українцями", - зазначив Хіменес-Браво.

"Я давно вважав Україну своїм домом, але саме в цей час я зрозумів, наскільки сильно я люблю це місце. Ці люди, ці вулиці та ці сквери з каштанами. Я не можу бути осторонь, адже саме тут моє серце. Україна – мій дім, а ви – його душа", - додав він.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тиск завжди присутній: Олена Зеленська поділилася, як війна змінила плани її дітей

Олена Зеленська зізналася, що її донька Олександра не будує плани на майбутнє у період війни, а син Кирило хоче стати військовим

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених