Лайм

Шон Пенн знімає документальний фільм про війну в Україні: актор зустрівся із Зеленським

Зірка Голівуду приїхав вдруге

Голлівудський актор та режисер Шон Пенн, який знову приїхав до України, знімає документальний фільм про повномасштабне вторгнення РФ в нашу країну. Про це у Instagram повідомив президент Володимир Зеленський.

Глава держави опублікував коротке відео, записане під час зустрічі зі знаменитістю. Відомо, що Пенн вже побував у Бучі та Ірпені, де на власні очі побачив наслідки злочинних дій російських окупантів.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

"Актор і режисер Шон Пенн знімає документальний фільм про війну в Україні. З першого дня повномасштабного вторгнення він був у Києві та на власні очі бачив, що таке російська агресія. Незабаром усю правду про війну завдяки його фільму зможе побачити і весь світ. Шоне, дякую за підтримку нашої держави та наших людей!" - написав Зеленський після зустрічі із зіркою.

Крім зйомок документальної стрічки, актор також допомагає нашим пілотам винищувачів отримати допомогу від США. Про це йшлося в ефірі CNN.

"Це не надто велике питання, це дуже практичне питання. Якщо буде можливість вражати російські літаки - це буде значна допомога американської влади", – заявив Шон. На запитання ведучого про те, що у Вашингтоні вважають таку підтримку потенційною загрозою до ескалації він сказав, що в Україні кожного дня гинуть люди, і така допомога лише посприяє закінченню війни.

"Я не дотримуюся такої думки, ми сказали, що допомагатимемо Україні, ми допомагаємо до цього дня. Те, що відбувається в Україні – це вже і є широка ескалація. Якщо буде ухвалено відповідне рішення, головне питання як довго триватиме його імплементація", – додав Пенн.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, актор знаходився в Україні в той момент, коли агресори почали бомбити українські міста. Тоді він приїхав у столицю, щоб як документаліст зафіксувати всі події, що відбуваються в нашій країні, і донести світові правду про злочини РФ. З країни зірка Голлівуду виїхав через Польщу разом зі своєю командою. 28 лютого вони залишили машину біля траси і останні кілька кілометрів подолали пішки.

Фото: twitter.com/SeanPenn

Шон Пенн - американський актор та кінорежисер. Лауреат премій "Оскар" 2004 року за роль у фільмі "Таємнича річка" та "Оскар" 2009 року за роль у фільмі "Гарві Мілк". У зв'язку з вторгненням Росії в Україну актор підтримав Україну та оголосив, що його благодійна організація CORE надаватиме допомогу українцям, які тікають від війни. Він домовився із мером Кракова Яцеком Майхровським про відкриття центру допомоги українським біженцям.

  • В Україн знімають перший художній фільм про повномасштабну війну з Росією. Автори стрічки "День, коли я зустрів Спайдермена" знайшли ресурси та можливості, щоб реалізувати художній проект, запуск якого відбувся на початку травня, а зйомки тривають і зараз – у Львові, Києві та інших містах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували