Лайм

Тепер офіційно: український борщ внесли до Списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Ще одна перемога України на культурному фронті

1 липня на позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини український борщ внесли до відповідного Списку ЮНЕСКО. Про це розповів міністр культури України Олександр Ткаченко у Facebook, назвавши "перемогою у війні за борщ".

Фото: Getty Images

"Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що "книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати" і взагалі наш борщ - це "прояв екстремізму та нацизму", цей "прояв екстремізму" тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО", - написав Ткаченко, висміявши прес-секретаря МЗС РФ за жалюгідну спробу привласнити борщ до своєї національної кухні.

"Але ми із задоволенням будемо ділитися борщем і його рецептами зі всіма цивілізованими країнами. Та й з нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське", - підсумував він.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко також наголосив Facebook на важливості підтримки ЮНЕСКО.

"Захист борщу – це жест підтримки України та додатковий спосіб захистити існування української нації. Ми на законодавчому рівні стаємо вписаними у контекст світу. Визнають борщ – визнають існування української гастрономії. Офіційно на рівні світу. Це те, за що я зараз борюся, бо таке вже неможливо стерти. Це про визнання, цінність та вплив України", - заявив кулінар.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков