Лайм

Як приготувати легкий борщ із яловичиною: простий рецепт

Таку страву можна подати як на обід, так і на вечерю

Урізноманітнити звичне меню після свят можна як стравами інших національних кухонь, так і українською. І якщо ви вже робили смачну солянку по-грузинськи, цього разу приготуйте борщ із яловичиною. theLime ділиться з вами простим і перевіреним рецептом.

Інгредієнти для засмаження: морква (1шт.), буряк (1 шт.), томатна паста (4 ст. л.), цибуля (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для борщу: вода (2,5 л), яловичина (400 г), капуста (400 г), картопля (300 г), цибуля (1 шт.), часник (3 зубчики), лавровий лист (2 шт.), оцет 9% (1 ст. л.), перець чорний мелений, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю промиваємо під водою та чистимо. Щоб вона не потемніла, викладаємо її у каструлю та заливаємо холодною водою.

Цибулю очищаємо від лушпиння. Одну цибулину – для засмаження – дрібно ріжемо, а другу – для бульйону – можна залишити цілою або розрізати на дві половинки.

Для приготування борщу необхідно взяти м'ясо. Якщо ви хочете, щоб перша страва була наваристішою, тоді потрібно взяти яловичину на кістці. А для легшого дієтичного варіанту – філе.

Яловичину промиваємо і кладемо у велику каструлю разом із цілою цибулею. Заливаємо водою та ставимо на плиту. Варимо на слабкому вогні близько 1 години, періодично знімаючи піну, що утворилася.

Тим часом підготуємо решту інгредієнтів. Капусту промиваємо, знімаємо верхнє листя і дрібно шаткуємо. Картоплю ріжемо середнім кубиком.

Виймаємо м'ясо з бульйону, якщо потрібно проціджуємо його, викидаємо цілу цибулину. Якщо ви бажаєте отримати легкий борщ – розділіть бульйон на дві частини. Одну залишаємо для наступного разу, а в другу доливаємо воду і знову ставимо на плиту. Кидаємо туди нарізані картоплю та капусту. Доводимо все до кипіння і варимо близько 10-15 хвилин.

Зварене м'ясо нарізаємо акуратними шматочками і поки що відставляємо.

Для засмаження беремо буряк і моркву, промиваємо їх та очищаємо від шкірки. Потім тремо їх на крупній терці.

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю, через декілька хвилин додаємо моркву, буряк та томатну пасту. Тушкуємо засмажку на слабкому вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Потім перекладаємо засмажку в каструлю з картоплею та капустою. Додаємо шматочки нарізаної яловичини та трохи оцту, лавровий лист, сіль, перець та інші спеції за смаком. Оцет можна замінити соком половини лимона – кислота збереже яскравий колір супу та додасть пікантної кислинки. Перемішуємо та готуємо ще 10-15 хвилин.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Додаємо подрібнений часник у борщ та вимикаємо вогонь. Накриваємо борщ кришкою та даємо йому настоятися.

Подаємо до столу зі сметаною, розливши у порційні тарілки. Також можна посипати його дрібно нарізаною зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Покладаються на друзів: 4 знаки Зодіаку, які будують кар'єру завдяки зв'язкам

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які будують кар'єру через друзів - це Овен, Близнюки, Скорпіон, Лев - пояснення

Існують чіткі правила: як правильно вносити добриво з попелу, щоб не нашкодити рослинам

Як правильно використовувати попіл на городі, як приготувати з нього універсальне добриво для овочів, які оптимальні дози  

Даша Квіткова показала ніжну сукню із зав'язками у найпопулярнішому кольорі літа: як її носити

Відома блогерка Даша Квіткова продемонструвала в мережі, з чим поєднувати коротку білу сукню із зав'язками на спині, щоб виглядати стильно