Лайм

Роблять немислимі речі: дружина "Холостяка" Черкасова розповіла, як Ірландія допомагає біженцям з України

Та пояснила, чому більше туди не повернеться

Через повномасштабну війну Олександра Черкасова, як і багато українок, вивезла дітей у безпечне місце. Дружина героя шоу "Холостяк-7" Дмитра Черкасова знайшла прихисток в Ірландії. Через три місяці життя в іншій країні дружина плавця розповіла про ставлення ірландців до українців, які вимушено залишили свої домівки.

В інтерв'ю Григорію Решетнику Олександра зізналася, що для біженців з України там роблять "немислимі речі". "Нам видали безкоштовно будинок на березі моря. До цього ми жили в Дубліні у п'ятизірковому готелі два місяці безкоштовно. Повністю годували. Діти пішли у садок, школк... Їх одягли, взули повністю у все нове, подарували самокати", - поділилася Черкасова.

Фото: instagram.com/cherkasova__aleksandra

"Нам було дуже не по собі, тому що ми бігли, як то кажуть, не від бідності, а від війни, - зізналася вона у програмі "Як ти?". - Ми починали плакати. Вони говорили: "Все гаразд, перестаньте" .

Дівчина зауважила, що такого ставлення до українців немає ніде. Такий висновок вона зробила після спілкування зі своїми знайомими, які виїхали до різних країн.

Олександра також розповіла, що в Ірландії дуже високі соціальні виплати. Їй як мамі з двома дітьми платили 288 євро (близько 9 тисяч гривень) на тиждень. Вона зазначила, що сума немаленька, з огляду на те, що житло та харчування безкоштовне. Крім цього їм видали посвідку на проживання на 10 років.

Фото: instagram.com/cherkasova__aleksandra

Однак, незважаючи на таке ставлення, Олександра не стала чекати в Ірландії закінчення війни, а повернулася в Україну. Дівчина не витримала розлуки з чоловіком, який весь цей час перебував у Києві та стежив за їхнім сімейним будинком. Також вона не планує виїжджати за кордон у разі погіршення ситуації у столиці.

"Якщо почнуться знову активні бойові дії, я не поїду більше до Ірландії, - зі сльозами на очах сказала Олександра. - Ми поїдемо або разом на захід або... але я більше без нього нікуди не поїду. Сім'я має бути разом. Єдине, у чому себе зараз ось.. чи не егоїстично я вчинила, тому що це про мене, дітям було б краще там... Але ми без тата більше нікуди не поїдемо".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня