Лайм

Анна Богдан із "Холостяка" розповіла, як українським біженцям потрапити до Великої Британії

Дівчина поділилася корисною інформацією

Переможниця 11-го сезону шоу "Холостяк" Анна Богдан під час війни в Україні знаходиться в Англії. Дівчина розповіла підписникам, як Велика Британія приймає українських біженців.

"На жаль через те, що в Україні війна, дуже багато хто був змушений виїхати і залишити свої домівки. Зараз велика кількість переселенців та українці шукають прихистку та захисту в іншій країні. Сьогодні хочу написати про Велику Британію і як вона допомагає українцям. Тому залишу цю інформацію тут, може, комусь вона буде корисною", - написала Анна в Instagram.

Фото: instagram.com/hannastorozhuk

Богдан розповіла, як перетнути кордон, як отримати статус біженця чи тимчасовий притулок, про забезпечення житлом, про виплати, можливість працювати, навчатися тощо.

Умови перетину кордону

Для в'їзду до Британії громадянам України потрібна британська віза. Уряд країни дозволяє оформляти візи українцям за спрощеною процедурою. Українцям із біометричними паспортами можна оформити все онлайн. Якщо паспорта немає, потрібно буде записатися до візового центру, щоб зробити цифрове фото. Візи є двох видів.

Фото: instagram.com/hannastorozhuk

Ковід обмеження⠀

З 18 березня 2022 року Англія не вимагає проходження тестів на коронавірус, самоізоляції по прибуттю в країну, а також заповнення онлайн-форми. Однак необхідно мати дві дози вакцини від COVID-19.

Статус біженця або тимчасовий прихисток (оформлення документів)⠀

Після приїзду ставлять візу на 6 місяців, за цей час потрібно оформити візу на 3 роки. У цей час ви можете подорожувати в Україну чи будь-яку іншу країну та повертатися до Великобританії.

Забезпечення житлом та умови оренди

За програмою спонсорської візи українським біженцям надається безкоштовне житло від 6 місяців. Надалі ціни на оренду залежать від регіону. У центрі Лондона кімнати від 900£ на місяць (трохи більше 33 тисячі гривень).

Фото: instagram.com/hannastorozhuk

Виплати дорослим та дітям

Одноразово виплачується допомога у розмірі 200£ (трохи більше 7 тисяч грн). Дорослі можуть отримувати до 480£ (майже 18 тисяч грн) за програмою Universal credit щомісяця. На дітей виплати 92£ (3400 грн) за одну дитину та 76£ (2800 грн) за другу, третю.

Можливості навчання для дітей⠀

Дітям з 3-х років надається 15 годин на тиждень безкоштовного відвідування дитячого садка. Якщо батьки офіційно працюють, час збільшується до 30 годин на тиждень.

Можливості та робота

Віза надає право на працевлаштування. Вакансій багато. Мінімальна зарплата на повний робочий день від 1200£ (44 тис грн). Але все залежить від знання мови та особистісних якостей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня