Лайм

Не піднімайте зброю проти України: Тарас Тополя емоційно звернувся до військових Білорусі

Український музикант, який захищає рідну землю у лавах ТРО, записав потужне відео

Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя, який служить парамедиком на передовій, записав емоційне звернення до військових Білорусі. Він закликав білоруську армію не виконувати злочинні накази свого керівництва та не брати участь у загарбницькій війні Росії проти України.

"Солдати та офіцери Республіки Білорусь! Вас провокують до участі у російській військовій агресії проти України, неправдою змушують брати участь у загарбницькій війні. Наші народи пов'язує багатовікова історія, - каже на відео український музикант. - Сьогодні ворог прийшов на нашу землю. Ворог підлий, підступний і страшний. Ворог, який вбиває і ґвалтує дітей, жінок, людей похилого віку; завдає ракетних, авіаційних та артилерійських ударів по житлових масивах та цивільній інфраструктурі. Зокрема, удари завдаються з території Республіки Білорусь".

Фото: instagram.com/antytila_official

Тополя акцентував увагу білорусів на тому, що незважаючи на те, що російські ракети летять з їхньої території, ворожі літаки злітають з їхніх аеродромів, окупаційні війська йшли на Київ, скоюючи військові злочини в Бучі, Ірпені, Гостомелі та багатьох інших містах та селах України, з білоруських міст, навіть у цьому випадку Україна не відповідала Білорусі вогнем та смертю.

"Ми готові зустріти вас віч-на-віч. Ми чекали на вас з миром. На жаль і на ваше нещастя ваш президент обрав інший шлях. Але ми досі віримо, що чобіт білоруського солдата не ступить на нашу землю. Але якщо ви, все ж таки, прийдете з війною, ми зустрінемо вас як і путінських ордів вогнем та свинцем", - наголосив музикант.

"Ви самі бачили, на що здатна наша армія, яка захищає свій народ і свою рідну землю від загарбників. Бачили каравани рефрижераторів із трупами окупантів, бачили переповнені російськими загарбниками білоруські шпиталі та лікарні", - додав він.

Тополя підкреслив, що Україна зможе захистити себе, тим паче що сьогодні з нами весь світ. "А ось чи зможете ви пояснити своїм дітям, та й самим собі, чому підтримали не дружню, братню Україну, а путінську орду, чому готові йти на забій заради амбіцій державних злочинців?", - запитує він.

Фото: instagram.com/antytila_official

"Не виконуйте злочинних наказів свого керівництва! Не піднімайте зброю проти України!, - закликає артист. - Захищайте свою рідну Білорусь! Захищайте від реальних ворогів, які промивають своєю пропагандою ваші голови, які вже отримали повний контроль над вашим урядом, над вашою економікою, над вашою територією. Україна ніколи не була і не буде ворожою щодо Білорусі. Один крок, лише один крок може змінити цей баланс і зробити наші народи назавжди ворогами".

Наприкінці Тополя закликав білоруських офіцерів зробити правильний вибір, адже рано чи пізно диктатори йдуть, військові злочинці так чи інакше опиняються на лаві підсудних, стіни руйнуються, кремлівська теж не вічна, імперії падають. Залишаються народи. Звичайні люди, які можуть бути як друзями, так і ворогами.

"Як буде - залежить не від Лукашенка чи Путіна. Це залежить від кожного з вас. І якщо ж якимось чином вас змусять перетнути кордон зі зброєю в руках, не застосовуйте свою зброю! Зупиніться, опустіть стволи, зачекайте представників ЗСУ і в такому разі ніхто по вам стріляти не буде. Бог і правда з Україною! А вам потрібно зробити правильний вибір і ми впевнені, що ви його зробите!", - резюмував Тарас Тополя.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Антитіла / Antytila (@antytila_official)

  • Тарас Тополя разом зі своїм колективом "Антитіла" записався до тероборони ще до початку повномасштабної війни в Україні. Спочатку музиканти служили у Києві, а зараз знаходяться у Харкові, де займаються забезпеченням батальйону, іноді стоять на позиціях із певними ротами та несуть бойове медичне чергування на нульовій лінії фронту. Нещодавно музикант розвінчав міф про те, що зірки на службі мають особливі привілеї.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято