Лайм

Як прочистити засмічений злив без вантуза: спосіб з содою і оцтом знадобиться кожному

Народний засіб досі користується популярністю

Хоча у продажу можна знайти побутову хімію для найрізноманітніших потреб, в певний момент її може не опинитися під рукою. Стосується це і ситуацій, коли в кухонній мийці, раковині чи ванні засмічується злив. Якщо вдома немає вантузу та спеціальних засобів, проблема може стати відчутною. На щастя, майже на кожній кухні є прості інгредієнти, які допоможуть прочистити засмічення.

Читайте також: Як зробити засіб від плісняви своїми руками і позбутися грибка на стінах.

Сода та оцет – не просто кулінарні інгредієнти. Вони допоможуть очистити злив як у кухні, так і у ванній. Реакція цих активних речовин впорається з залишками їжі та іншим дрібним органічним сміттям не гірше за спеціальні засоби. Для серйозних засмічень може знадобитися побутова хімія та сантехнічний трос для очищення труб.

Фото: Getty Images

Покрокова інструкція для ліквідації засмічення

Крок 1. Влийте в раковину пару чашок окропу, щоб розм'якшити залишки їжі в зливі, що засмітився. Дочекайтеся, поки вода протече.

Крок 2. Висипте чверть склянки харчової соди в отвір раковини, щоб якнайбільше порошку потрапило в злив.

Крок 3. Влийте у злив повну склянку оцту 9%. Відбудеться хімічна реакція з рясним утворенням піни. Залиште шипучий засіб діяти протягом кількох хвилин. За наявності пробки можна закрити отвір.

Читайте також: Що робити, якщо їжа пригоріла в каструлі: 5 підручних засобів, які вирішать проблему

Крок 4. Через 10 хвилин увімкніть гарячу воду і подивіться, як вода проходить. За необхідності повторіть цю дію кілька разів, доки вода не почне вільно стікати в каналізацію.

Харчова сода - це гідрокарбонат натрію, а оцет складається з води та оцтової кислоти. Між цими речовинами відбувається реакція з утворенням вуглекислого газу і води. Бульбашки проходять скрізь засмічення, розпушують органічне сміття та прочищають злив.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil