Лайм

7 км від російського кордону: Джамала дала концерт у незвичайному місці

"Місцеві розуміють наш біль дуже добре"

Українська співачка Джамала, яка нещодавно виступила на фестивалі "Гластонбері" у Британії, цього разу дала концерт в іншій країні. Вона приїхала до Іматри - маленького фінського містечка, що розташоване за 7 кілометрів від держави-терориста РФ.

На своїй сторінці в Instagram артистка розповіла, в чому особливість та унікальність фінського міста. Іматра переживала окупацію 8 разів, тому добре знає, що вже п’ять місяців поспіль відчувають українці.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"Іматра. Маленьке фінське містечко. 8 разів переживало окупацію, знаходячись у 7 км від російського кордону. Тому місцеві розуміють наш біль дуже добре. Наприклад, волонтер, що віз нас з аеропорту, вже 8 разів доставляв гуманітарку до Луцька. Й навіть зробив собі тату з гербом України. Для уяви компактності міста – всі фіни, яких ми зустрічали, знали про концерт. І це створило таку домашню атмосферу. По-справжньому затишно й максимально тепло. І так красиво навкруги!" – поділилася враженнями виконавиця.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Іматра розташована на річці Вуоксі, що в північній частині Карельського перешийка, біля кордону з Росією, за 210 км від Санкт-Петербургу. Найближче російське місто - Світогорськ (7 км). До Гельсінкі - 230 км. Населення міста - 29.3 тисяч мешканців.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Нагадаємо, з перших днів повномасштабної війни Джамала бере активну участь у благодійних заходах, збираючи кошти для рідної країни, яка бореться з російськими загарбниками. У травні артистка отримала нагороду від Атлантичної ради США - ця нагорода присуджується найвидатнішим особистостям політики, бізнесу, культури, які борються за цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на каналtheLimeі дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків