Лайм

"Євробачення-2023" проведуть у Великій Британії від імені України

Рішення ухвалили після відмови влаштовувати конкурс у нашій країні

"Євробачення-2023" пройде у Великій Британії від імені України. Таке рішення Європейська мовна спілка (EBU) ухвалила після того, як Україні відмовили у проведенні конкурсу "з міркувань безпеки".

Організацією події займеться телерадіокомпанія BBC, йдеться на офіційному сайті конкурсу. У цьому їй допоможуть колеги із "Суспільного" - українського суспільного мовника, які вважаються переможцями "Євробачення-2022" нарівні із гуртом Kalush Orchestra.

Фото: Getty Images

"Ми надзвичайно вдячні, що ВВС погодилися провести пісенний конкурс у Великій Британії у 2023 році, - каже виконавчий продюсер "Євробачення" Мартін Остердаль. - ВВС вже чотири рази брала на себе обов'язок проводити конкурс замість інших країн-переможниць. Переможці цього року - Україна - будуть відзначені та представлені протягом усієї події".

"Конкурс "Євробачення-2023" пройде не в Україні, але на підтримку України. Ми вдячні нашим партнерам ВВС за солідарність із нами. Я впевнений, що разом ми зможемо надати українського духу цій події і вкотре об'єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей ", - йдеться у заяві Миколи Чорнотицького, голови правління "Суспільного".

Так, українське Суспільне Мовлення та його представники працюватимуть із BBC над створенням шоу. Також Україна як країна-переможець "Євробачення-2022" автоматично потрапить у фінал наступного року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу