Лайм

Як розгладити м'ятий одяг, якщо немає праски: 6 простих способів

Виберіть найкращу альтернативу

М'ятий одяг виглядає неохайно, але не завжди є можливість привести його до ладу. Якщо праски немає під рукою, вона зламалася або її підошва забруднилася пригорілою тканиною, спробуйте альтернативні способи погладити речі.

Фото: Getty Images

Скористайтеся феном

Повісьте м'яту річ на вішалку та змочіть невеликою кількістю води. Увімкніть фен і направте струмінь гарячого повітря на проблемні ділянки одягу, акуратно розгладжуючи складки. Не тримайте фен надто близько до одягу, щоб не пропалити тканину.

Перетворіть каструлю на праску

Гаряча каструля або чайник можуть розгладити складки на одязі без праски. Закип'ятіть воду у каструлі середнього розміру. Як тільки вода почне сильно кипіти, вилийте її. Потім швидко "попрасуйте" річ дном каструлі на столі чи іншій твердій поверхні. Цей метод найкраще підходить для бавовни, вовни та льону.

Розгладьте складки щипцями для волосся

Пласкі щипці, які ви використовуєте для випрямлення волосся, можуть стати чудовою праскою для одягу. Особливо добре цей інструмент працює на невеликих ділянках, таких як комірці, манжети чи проміжки між ґудзиками. Переконайтеся, що пластини щипців для волосся чисті, встановіть низьку температуру для делікатних тканин і вищу для більш щільних.

Фото: Getty Images

Пропарте м'яту річ у ванній

Повісьте одяг на вішалці над ванною, увімкніть гарячий душ на повну потужність або наповніть гарячою водою ванну. За 10-15 хвилин пара просочить м'яту річ, і ви зможете легко розгладити складки руками. Не забудьте закрити вікна та двері, щоб не випускати тепло та вологу з ванної кімнати.

Зробіть саморобний спрей проти складок на одязі

Змішайте 1 склянку води з 1 чайною ложкою рідкого кондиціонера для білизни і додайте чайну ложку спирту. Збовтайте все це у пляшці з пульверизатором і нанесіть на м'яте вбрання. Тканина пом'якшиться і складки зникнуть.

Покладіть м'яту річ під матрац

Намочіть одяг за допомогою пульверизатора, покладіть його на махровий рушник і ретельно розгладьте. Потім щільно згорніть рулетом і покладіть під матрац на 15-30 хвилин. Так тканина стане значно гладшою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська відвідала Белград: подробиці візиту та образ першої леді

Зеленська разом із Кулебою відправилася з робочою поїздкою у Белград - яка ціль візиту та як виглядала перша леді

Буде власність нашого сина: Квіткова розповіла про поділ майна після розлучення з Добриніним

Даша Квіткова і Нікіта Добринін після розлучення поділили все порівну - колишні закохані планують купити квартиру сину Леву

Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil висловилися про 3 місце на Євробаченні 2024 - артистки подякували шанувальникам за підтримку