Лайм

В Україні проведуть відбір на "Дитяче Євробачення-2022": подробиці конкурсу

Захід відбудеться у Вірменії 1 грудня 2022 року

Україна братиме участь у "Дитячому Євробаченні-2022" - міжнародному пісенному конкурсі, який Європейська мовна спілка (EBU) щорічно влаштовує для дітей віком від 9 до 14 років.

"Суспільне" повідомляє, що незабаром розпочне прийом заявок на участь у "Дитячому Євробаченні" і проведе національний відбір. Сам конкурс відбудеться 11 грудня 2022 року в Єревані (Вірменія).

Нагадаємо, що у 2021 році на конкурсі у Парижі переможницею "Дитячого Євробачення" стала юна співачка Малена з Вірменії. 14-річна українка Олена Усенка з авторською піснею "Важіль" посіла 6-те місце.

"Дитяче Євробачення" проводиться з 2003 року, але рейтинги його популярності поступово падають. У 2022 році лише 15 країн підтвердили свою участь у конкурсі. Окрім Росії та Білорусі, яких виключили з Європейської мовної спілки, низка країн відмовилася брати участь у "Дитячому Євробаченні". Серед них Бельгія, Данія, Естонія, Ізраїль, Ісландія, Литва, Словенія, Фінляндія, Швейцарія, Чорногорія, Австрія, Латвія, Молдова, Норвегія, Румунія, Уельс, Швеція, Сан-Марино. Серед причин відмов - висока вартість участі у шоу та низька зацікавленість аудиторії у дитячій версії "Євробачення".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни