Лайм

Kalush Orchestra відмовляються виступати на одній сцені з росіянкою на фестивалі у Чорногорії

Українські музиканти вимагають скасувати номер співачки із країни-окупанта

Після перемоги на "Євробаченні-2022" гурт Kalush Orchestra вирушив у світовий тур на підтримку України. 28 серпня український колектив має виступати на Sea Dance Festival у Чорногорії, але наразі їхній вихід на сцену фестивалю під питанням. Організатори включили до програми номер російської діджейки Ніни Кравіц.

Музиканти звернулися до організаторів із проханням скасувати виступ росіянки, яка має виступити з ними в один день. Якщо їхня вимога буде проігнорована - вони відмовляться від своєї участі, повідомили у "Суспільному".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Євробачення Україна (@suspilne.eurovision)

"Мали виступати через місяць на одному фестивалі, і тут вдруг поставили на нього якусь російську співачку – і це повна шляпа. Ми вже написали організатору, щоб її забрали звідти. А якщо не вийде, то ми, звичайно, там не будемо виступати", - сказав фронтмен Kalush Orchestra Олег Псюк.

Ніна Кравіц – російська діджейка, музичний продюсер та співачка, яку не раз звинувачували у підтримці президента країни-окупанта Путіна. У перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну артистка написала в соцмережах "я молюся за мир", а після того, як деякі підписники попросили конкретніше висловити свою позицію щодо війни, росіянка написала: "Я не розумію ні політики, ні соціальних процесів, які вона створює. Тому я не вважаю правильним говорити про це у соціальних мережах".

Раніше Ніну Кравіц прибрали із програми фестивалі PollerWiesen у Дортмунді, The Crave у Гаазі та Movement Detroit у США. Крім того, ім'я російської діджейки більше не згадується на сайті Weekend Festival у Гельсінкі.

Sea Dance Festival – фестиваль електронної та поп-музики, який проходитиме з 26 по 28 серпня у Будві, Чорногорія. Він є курортною версією знаменитого сербського фестивалю Exit - найбільшого open air Східної Європи.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Sea Dance Festival (@seadancefestival)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації