Лайм

Як зберегти цибулю і часник від гниття, щоб долежали до нового врожаю: простий лайфхак

Беріть на замітку!

Часник - пряна рослина, яка використовується не лише в їжу, але й для боротьби з домашніми шкідниками - міллю, довгоносиками, борошняними хрущаками та іншими дрібними жучками на кухні. Тому важливо зберегти його до наступного врожаю. Так само це стосується і ріпчастої цибулі, яка також схильна до гниття.

Як просушити цибулю та часник на зиму в духовці

Фото: pixabay.com

Перед довгостроковим зберіганням цибулю слід ретельно перебрати і добре висушити. Найкраще це зробити в духовці. Відберіть головки з ознаками шийної гнилі (стали водянистими, набули жовто-рожевого відтінку, з'явилися чорні плями на лушпинні) і викладіть їх на деко. Виставте температурний регулятор на духовці на 42 градуси і просушіть цибулю протягом чотирьох годин.

Цей спосіб з метою профілактики можна застосовувати і для цілої цибулі без ознак зіпсованості, якщо він контактував з проблемними цибулинами.

Фото: pixabay.com

Якщо на головках часнику з'явилася зелена пліснява або світло-жовті плями, а зубки стали в'ялими, йому теж потрібно влаштувати суху "сауну". Викладіть часник на деко і просушіть в духовці при температурі 30-42 градуси приблизно три-чотири години. Потім покладіть на зберігання в ящик.

Щоб овочі долежали до наступного врожаю, потрібно враховувати місце зберігання. Якщо це неопалюване приміщення, то для дезінфекції комору слід обкурити сіркою або парою спирту-денатурату.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також