Лайм

Що робити, щоб томатна паста довго не цвіла після відкриття: корисні поради

Візьміть собі на замітку

Кожна господиня намагається тримати свій будинок у чистоті, але все одно в ньому можуть з'явитися цвіль та неприємний запах. І якщо ви знаєте, як за допомогою солі можна вберегти хліб від плісняви, радимо взяти на замітку, що робити, щоб томатна паста довго не цвіла після відкриття. theLime ділиться простими лайфхаками.

Багато хто дивується, чому після відкриття баночки з томатною пастою, на її поверхні дуже швидко починає утворюватися пліснява. Справа в тому, що справжня томатна паста – це продукт без консервантів, барвників, загусників, у складі якої лише помідори, і навіть немає солі.

Фото: pinterest.com

Як можна продовжити термін придатності томатної пасти та захистити її від утворення плісняви на поверхні?

1. За допомогою гірчиці

Необхідно змастити шийку та стінки банки, а також внутрішню поверхню пластикової кришки гірчицею, яка є натуральним консервантом.

2. За допомогою рослинної олії

Якщо ви зібралися зберігати томатну пасту в холодильнику, краще повністю прибрати її залишки з шийки банки та стінок. Змащуємо їх рослинною олією, а також наливаємо 2-3 ст. л. соняшникової, оливкової або ріпакової олії у відкриту банку та рівномірно розподіляємо по поверхні. Це убереже продукт від розвитку патогенних організмів, у тому числі грибка та плісняви. Щоб паста не пересихала, банку щільно закриваємо пластиковою кришкою.

3. Повторне консервування

Якщо ви помилково відкрили декілька банок томатної пасти і не хочете, щоб продукт швидко зіпсувався, її можна повторно законсервувати.

Переливаємо томатну пасту в каструлю, доводимо до кипіння, постійно перемішуємо. Чекаємо 2-3 хвилин після закипання, потім розливаємо в стерильні банки і закриваємо чистими кришками.

4. Заморожування

Якщо ви купили велику банку томатної пасти, а використали лише декілька ложок, зберегти її на тривалий термін можна за допомогою заморозки.

Відкриту бляшанку з пастою щільно затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в морозильній камері приблизно на добу. Потім на кілька секунд занурюємо в окріп, щоб швидко витягти томатну пасту. Нарізаємо її на шайби товщиною приблизно 1-2 см, упаковуємо кожну в поліетиленовий пакет і відправляємо на тривале зберігання в морозильну камеру.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео

Рожевий ліс, "скелети" та динамічні танці: яким був виступ Сан-Марино на "Євробаченні-2024"

Представниця Сан-Марино на Євробаченні 2024 Megara вразила епатажним образом та сміливим номером - відео виступу

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали відомі імена другої десятки фіналістів Євробачення 2024 - хто потрапив у фінал та якими були кращі виступи шоу 9 травня