Кожна господиня намагається тримати свій будинок у чистоті, але все одно в ньому може з'явитися неприємний запах та пліснява. І якщо ви знаєте, як позбутися від неї в холодильнику, візьміть також собі на замітку простий лайфхак, як захистити хліб. theLime вирішив докладніше розповісти вам про нього.
Одна з найбільш дискусійних тем багатьох господинь – як зберігати хліб. Одні тримають його в холодильнику, а інші – у хлібниці за кімнатної температури.
Справа в тому, що в холодильнику досить вологе середовище, а хліб вбирає вологу, а також інші запахи, як губка. Тому якщо ви покладете його туди без пакета, у ньому можуть розвиватися гриби та мікроорганізми, що призведе до утворення плісняви. У той же час хліб, який герметично упакований у поліетиленовий пакет, може зберігатись у холодильнику тиждень та навіть більше.
У дерев'яній хлібниці цей продукт також можна зберігати – але не в спекотну пору року. А щоб на ньому не утворювалася пліснява, достатньо поставити поряд невелику ємність із сіллю.
Справа в тому, що звичайна кам'яна сіль здатна убезпечити хліб від появи різних бактерій, які знищують його. Зазначимо, що не потрібно насипати велику кількість солі. На одну хлібницю достатньо декількох дрібок. Якщо помістити поруч із хлібобулочними продуктами занадто багато солі, їх смак може змінитися.
Також важливо, щоб хлібниця щільно зачинялася. Якщо в ній буде навіть найменша щілина, значного ефекту від солі не буде.
- Раніше ми розповіли, що можна зробити із черствого хліба.
- Читайте також на theLime, які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним і не кришився.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.