Лайм

Як захистити хліб від плісняви: простий лайфхак, який знають не всі

Спробуйте перевірити його на дозвіллі

Кожна господиня намагається тримати свій будинок у чистоті, але все одно в ньому може з'явитися неприємний запах та пліснява. І якщо ви знаєте, як позбутися від неї в холодильнику, візьміть також собі на замітку простий лайфхак, як захистити хліб. theLime вирішив докладніше розповісти вам про нього.

Фото: pinterest.com

Одна з найбільш дискусійних тем багатьох господинь – як зберігати хліб. Одні тримають його в холодильнику, а інші – у хлібниці за кімнатної температури.

Справа в тому, що в холодильнику досить вологе середовище, а хліб вбирає вологу, а також інші запахи, як губка. Тому якщо ви покладете його туди без пакета, у ньому можуть розвиватися гриби та мікроорганізми, що призведе до утворення плісняви. У той же час хліб, який герметично упакований у поліетиленовий пакет, може зберігатись у холодильнику тиждень та навіть більше.

У дерев'яній хлібниці цей продукт також можна зберігати але не в спекотну пору року. А щоб на ньому не утворювалася пліснява, достатньо поставити поряд невелику ємність із сіллю.

Справа в тому, що звичайна кам'яна сіль здатна убезпечити хліб від появи різних бактерій, які знищують його. Зазначимо, що не потрібно насипати велику кількість солі. На одну хлібницю достатньо декількох дрібок. Якщо помістити поруч із хлібобулочними продуктами занадто багато солі, їх смак може змінитися.

Також важливо, щоб хлібниця щільно зачинялася. Якщо в ній буде навіть найменша щілина, значного ефекту від солі не буде.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil