Багато господинь знають, що часник можна використовувати не тільки в їжу і для консервації, а й для того, щоб боротися з домашніми шкідниками. І якщо ви вже в курсі, скільки можна зберігати часник у холодильнику, радимо звернути увагу на прості лайфхаки, де ще його можна розмістити, щоб зберегти його корисні властивості до нового врожаю. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.
Деякі з нас дивуються, чому такий невибагливий овоч, як часник, часто втрачає свій насичений аромат і покривається пліснявою. Часто причиною стає неправильно обране місце зберігання.
Найкраще цей овоч зберігається в сухому і темному місці, що добре вентилюється, при кімнатній температурі. Його можна тримати у кошиках, дерев'яних ящиках, банках, картонних коробках, паперових пакетах тощо.
Для того, щоб головки часнику добре збереглися до наступного врожаю, спочатку обпалюємо їх коріння вогнем, а потім складаємо в кошик або коробку з невеликими отворами. Кожен шар часнику посипаємо великою кухонною сіллю.
Ще один спосіб – стерилізуємо банки будь-яким зручним способом: у каструлі на пару, в мікрохвильовій печі, мультиварці або в духовці, витираємо насухо. Викладаємо головки часнику в стерильні банки, а в простір між головками засипаємо сіль. На дні та зверху мають бути великі шари солі – 2-3 см.
Ще один варіант – з борошном. На дно банки висипаємо багато борошна, обвалюємо кожну головку часнику в ній і так повторюємо доти, доки банка не буде заповнена повністю.
- Раніше ми розповіли, як і де зберігати зелені помідори, щоб вони швидше почервоніли.
- Читайте також на theLime, як зберегти болгарський перець свіжим якомога довше.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.