Лайм

Скільки зберігається часник у холодильнику і що зробити, щоб він долежав до весни

Дізнайтесь, як зберегти свій урожай

Часник - пряна рослина, яка використовується не тільки в їжу, але і для боротьби з домашніми шкідниками, тому важливо зберегти її до наступного врожаю. Раніше ми розповідали, як правильно просушити його в духовці, а тепер поділимося правилами зберігання в холодильнику.

Озимий часник висихає досить швидко, зазвичай добре зберігається тільки до зими, а потім починає гнити і проростати. Літні сорти краще зберігаються, можуть лежати до весни.

Фото: pixabay.com

Відрізнити озимий часник від ярого можна за стеблом, що росте всередині головки. У літньої рослини такого стебла немає. Точніше, воно м'яке. Тоді як озимий вид має цупке стебло, на якому утворюється головка з повітряними бульбочками. Їх використовують для оновлення та розмноження сорту.

Часник найкраще зберігати в темному прохолодному місці у відкритих коробках, з отворами для провітрювання або полотняних мішках. Оптимальна температура для зимового сорту - від -2 до +2 градусів, а літній може лежати і за температури +20 градусів.

Фото: pixabay.com

Деякі господині досі використовують старовинний спосіб зберігання часнику - плетуть його в коси та розвішують на гачках.

Якщо зберігати часник у квартирі, його потрібно добре помити, просушити, а потім перекласти в скляні банки. Щільно закрити кришками та поставити в сухе темне місце. Можна пересипати зубки сіллю для поглинання вологи.

Як зберігати часник у холодильнику?

Головки часнику також можна зберігати на дверцятах холодильника, але через підвищену вологість урожай пролежить там лише два-три місяці.

Більш довготривалий спосіб - зберігання в олії. Зубки часнику очистіть і щільно покладіть у стерилізовані банки. Залийте олією до верху, закрийте кришкою і поставте в холодильник. Термін зберігання такої заготовки – близько трьох місяців. Він не втрачає своїх властивостей, а олія-консервант набуває приємних ароматів і присмаків і може бути використана для приготування салатів, соусівта супів.

Фото: pixabay.com

Щоб часник долежав до наступного врожаю, помістіть його в морозильну камеру. Очистіть зубки, перекладіть у поліетиленовий пакет та помістіть у контейнери або на полиці морозилки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару