Лайм

Як і де зберігати зелені помідори, щоб вони швидше почервоніли

Візьміть собі на замітку

Наприкінці літа багато господарок ламають собі голову, як і де організувати оптимальне місце для зберігання зібраного врожаю овочів. І якщо ви вже знаєте, як правильно зберігати молодий часник і що робити, щоб огірки довше залишалися свіжими, саме час задуматися про помідори. theLime також підібрав рекомендації, як прискорити дозрівання зелених.

Помідори слід зняти з кущів до того, як температура повітря опуститься вночі нижче 5°С. Томати, як правило, зривають разом із плодоніжкою, а потім сортують за ступенем зрілості. Не біда, якщо серед них є багато зелених, вони дозріють навіть у домашніх умовах.

Фото: pinterest.com

Як і де зберігати помідори?

1. Традиційний спосіб

Підготовлені томати викладаємо у чисті, сухі кошики чи ящики. Головні умови зберігання – температура 20-25°С та достатня вологість. Через кожні 3-5 днів урожай необхідно оглядати: відбираємо стиглі плоди або ті, які вже почали псуватися.

2. Пошарове дозрівання томатів

Підготуємо будь-яку ємність і укладаємо до неї перший шар зелених помідорів. Потім накриваємо їх папером або пересипаємо сухою тирсою, знову шар помідорів і шар паперу (як правило, достатньо 2-3 шари). Зверху нещільно прикриваємо кришкою або будь-якою тканиною, щоб до томатів надходило повітря.

У такому вигляді їх зберігають при температурі 12-15°С та вологості 80-85%. Щоб помідори дозріли, потрібно приблизно 30-40 днів.

3. Дозрівання томатів на кущах

Для цього необхідно викопати помідори разом з корінням, обтрусити землю та підвісити в сухому, добре провітрюваному та теплому приміщенні кореневою системою вгору. Бажано, щоб кущі не доторкалися один до одного. Поживні речовини надходять до плодів з коріння та листя, тому такі томати часто не тільки дозрівають, а й стають більшими.

Як прискорити дозрівання зірваних помідорів?

Щоб прискорити процес дозрівання, необхідно створити для цього відповідні умови: температуру в приміщенні – 28°С та яскраве освітлення.

Також можна покласти серед недостиглих томатів кілька повністю стиглих або червоних яблук, бананів. Справа в тому, що газ етилен, що виділяється із цих продуктів, сприяє більш швидкому дозріванню помідорів.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини