Лайм

Не хотів сидіти на блокпостах у Києві: Олег Сенцов розповів, як потрапив на фронт

"Це було моє рішення"

Український режисер і колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов ще в перші дні війни вступив до територіальної оборони Києва, а зараз захищає нашу країну на Луганському та Донецькому напрямках. Своє рішення піти на фронт він пояснює тим, що "не хотів сидіти на блокпостах, а хотів воювати".

Детальніше про службу на передовій Сенцов розповів у інтерв’ю "24 каналу": "Я ще до початку широкомасштабного вторгнення казав, що, якщо почнеться велика війна, я піду на фронт. Це було моє рішення. Коли почалося вторгнення, я відвіз родину на захід України, до Львова. Потім повернувся до Києва і вступив до тероборони, де роздавали зброю, адже думали, що будуть бойові дії саме в столиці. Я дзвонив у військкомат, але там не було зброї й не записували до бойових частин. Був трохи бардачок… Зрештою, 8 років воюємо, але ніколи не готові до війни".

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

"Перші два тижні ми працювали на блокпосту, а потім частину нашого батальйону перекинули в Білогорілку, достатньо гаряче місце. Я до цього поставився з розумінням, бо не хотів сидіти на блокпостах у Києві, а хотів воювати. Після чого поїхав до загону спецпризначенців: працював на півдні України, під Гуляйполем, а зараз воюю на Луганському та Донецькому напрямках", - також поділився захисник.

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Крім того, Сенцов розповів, з ким зі знаменитостей бачився під час служби. Він зазначив, що йому вдалося зустрітися із активістом Сергієм Філімоновим, який зіграв головну роль у його фільмі "Носоріг". Також Олег бачився з акторами, які теж зіграли у цій стрічці, а ще - з лідером гурту "Бумбокс" Андрієм Хливнюком. З фронтменом гурту "Антитіла" Тарасом Тополею режисерові поки що зустрітися не вдалося.

Сенцов, Хливнюк та ОстальцевФото: facebook.com/oleg.sentsov

"Із Сергієм Філімоновим сьогодні ми бачилися. Він був поранений двічі, але вже в строю. Перший раз його посікло "Градом", а внаслідок другого отримав струс. Одному хлопцю там сильно ногу поранило. Ще є інші актори з "Носорога", двох я бачив, навіть більше. Хтось із технічної групи є, десь людей 10 - тих, що брали участь у виробництві фільму. Вони воюють, я їх бачив на власні очі", - сказав знаменитість.

"Декілька разів я зустрічав Хливнюка, Тополю я не бачив, але чув про нього. Я впевнений, що кожен робить те, що може", - додав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни