Лайм

Не тільки українців. Кого з голлівудських зірок Зеленський нагородив орденами

Вони не побоялися приїхати до Києва під час війни та особисто підтримати український народ

Володимир Зеленський нагородив державними нагородами не лише українських артистів, а й голлівудських зірок. Ці знамениті іноземці після початку повномасштабного вторгнення Росії підтримали Україну та приїжджали до Києва у період війни.

На сайті президента з'явився указ, в якому сказано, що актори та інші діячі нагороджуються за "значні особисті заслуги у зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі".

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня Зеленський нагородив акторів Шона Пенна, Бена Стіллера та Ліва Шрайбера. Відзнаку у вигляді ордена княгині Ольги ІІІ ступеня здобула акторка Джесіка Честейн.

Нагадаємо, американський актор та кінорежисер Шон Пенн вже двічі приїжджав в Україну. Перший раз лауреат премії "Оскар" приїхав у лютому 2022 року для зйомок документального фільму про російсько-українську війну, під час роботи над проектом у Києві він застав перший день повномасштабного вторгнення РФ. Згодом він поїхав, пообіцявши повернутись. Так і сталося – у червні Пенн приїхав до української столиці, де зустрівся з Володимиром Зеленським. Також зірка Голівуду відвідав багатостраждальні міста на Київщині – Бучу та Ірпінь.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)


Голлівудський актор і посол доброї волі ООН Бен Стіллер відвідав Україну в кінці червня. Зірка кіно приїхав до селища Макарів та міста Ірпінь, де на власні очі побачив зруйновані окупантами житлові квартали, а також поспілкувалася з місцевими жителями. Пізніше знаменитість з'явився на Хрещатику в Києві, де теж не відмовляв людям, які хотіли зробити фото з ним.

Фото: instagram.com/benstiller

Джесіка Честейн була в українській столиці нещодавно. Голлівудська акторка зустрілася із президентом України Володимиром Зеленським 7 серпня. Також володарка "Оскара-2022" відвідала дітей в "Охматдиті" та була в Ірпені.

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували