Лайм

Вона явно була хвора: Борис Джонсон згадав останню зустріч із Єлизаветою ІІ перед її смертю

Щотижневі зустрічі з королевою політик назвав "гарним моментом спокою"

Борис Джонсон розповів, якою була його остання зустріч з королевою Єлизаветою IIза два дні до її смерті. 58-річний колишній прем’єр-міністр Великої Британії зазначив, що монарх, яка померла у четвер у віці 96 років, ще у вівторок була "зосереджена на робочих справах".

"З огляду на те, що вона на той момент вже явно була хворою, мені дивно було, що вона залишалась такою жвавою та зосередженою, - сказав політик BBC. - Це був дуже емоційний момент".

Єлизавета II за два дні до смертіФото: Getty Images

Джонсон також заявив, що новина про смерть королеви стала для нього "колосально трагічною подією", і почувши її, йому важко було стримати емоції.

Згадуючи свої щотижневі зустрічі з королевою, колишній прем’єр-міністр сказав, що вони були "гарним моментом спокою" та "відпочинком від усього іншого".

В офіційній заяві, яку зробив Джонсон після смерті Її Величності, політик написав наступне: "Це найсумніший день для нашої країни, тому що вона мала унікальну і просту силу зробити нас щасливими. Ось чому ми її любили. Ось чому ми сумуємо за Єлизаветою Великою, вірним і багато в чому найкращим монархом у нашій історії".

Єлизавета II і Ліз ТрассФото: Getty Images

Нова прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс у своїй промові заявила: "Королева Єлизавета ІІ була скелею, на якій була побудована сучасна Великобританія. Наша країна виросла і процвітала під її правлінням. У важкі дні, які попереду, ми об’єднаємося з нашими друзями по всьому Сполученому Королівству, Співдружність і світ, щоб відзначити її надзвичайний термін служби. Це день великої втрати, але королева Єлизавета II залишила великий спадок". Своє звернення вона завершила словами: "Боже, бережи короля".

Нагадаємо, Єлизавета ІІ померла 8 вересня 2022 року. Вона правила 70 років і сім місяців, найдовше з усіх британських монархів. Після смерті королеви престол одразу і без церемонії коронації зайняв її старший син Чарльз (Карл ІІІ).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil