Лайм

Частина традиції. Королівський бджоляр повідомив десяткам тисяч бджіл про смерть Єлизавети ІІ

Існує спеціальний ритуал, який не можна порушувати

Королівський бджоляр Джон Чепл повідомив десяткам тисяч бджіл, які живуть у вуликах у Букінгемському палаці та Кларенс-хаусі, що після смерті Єлизавети II їхнім новим господарем став король Чарльз (Карл) III. Згідно традиції, коли хтось помирає, потрібно піти до вуликів, прочитати невелику молитву та покласти чорну стрічку на вулик.

Цей ритуал є частиною традиції, згідно з якою бджолам потрібно повідомляти про зміну власника. Якщо ж цього не зробити, вони більше не будуть виробляти мед і можуть покинути вулик. Традиція найбільш відома в Англії, але також існує в Ірландії, Уельсі, Німеччині, Нідерландах, Франції, Швейцарії, Богемії та Сполучених Штатах, розповідає видання The Daily Mail.

Єлизавета II на виставці бджілФото: Getty Images

"Ти стукаєш у кожен вулик і кажеш: "Твоя господарка померла, а ти не йди, твій новий пан буде тобі добрим господарем". Я доглядав за вуликами у Кларенс-хаусі, а зараз я перебуваю в Букінгемському палаці й займаюся їхніми вуликами", - розповів джерелу Чепл.

Джон, який є королівським пасічником вже близько 15 років, сподівається, що бджоли й надалі залишаться у своїх вуликах на королівських володіннях. "Це чудовий привілей - робити такі речі для королеви і, сподіваюся, тепер для короля", - додав бджоляр.

Фото: Getty Images

"Я сподіваюся, що вони все ще хочуть тримати бджіл у своїх приміщеннях. Я не можу сказати напевне. Вони можуть сказати: "Заберіть їх". Але я не думаю, що цього не станеться, хоча насправді я не можу бути впевненим, – сказав також Чепл. - Це залежить від нового орендаря Букінгемського палацу".

Фото: Getty Images

Окрім покійної королеви, бджолами також цікавиться дружина її старшого онука – Кейт Міддлтон. Минулого року вона пригостила місцевих школярів домашнім медом з Анмер-Холла. У домі у Норфолку принцеса Уельська любить проводити час разом зі своїм чоловіком принцом Вільямом та дітьми.

  • Улюблені коргі королеви Єлизавети II після її смерті також знайшли собі нового господаря. Дізнайтесь його ім'я.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil