Лайм

Як відмити пластикову каністру від бруду та цвілі: прості лайфхаки

Візьміть собі на замітку

Чимало господинь часто стикаються в побуті з поширеною проблемою появою плісняви як на стінах, так і в пральній машині та навіть холодильнику, а також усередині різних предметів. theLime ділиться простими лайфхаками, як відмити пластикову каністру від бурого нальоту і цвілі в домашніх умовах.

Нерідко можна помітити, що через роки використання пластикової каністри з'являється зелений наліт і цвіль. Відповідно, пити з такої тари воду небезпечно для здоров'я. Згодом пліснява не зникатиме, вона лише поступово почне темнішати і ставатиме бурого кольору.

Фото: pinterest.com

Як відмити пластикову каністру від зеленого нальоту та плісняви?

1. Харчова сода

Сода відмінно підходить для видалення різноманітних плям і забруднень. Беремо приблизно 300 г порошку на ємність 20 л, засипаємо всередину, додаючи воду так, щоб її рівень перевищував рівень соди. Закриваємо тару кришкою і збовтуємо протягом 10 хвилин. Після цього необхідно добре промити пластикову каністру теплою водою.

2. Морська сіль

Насипаємо в ємність велику морську сіль вона буде абразивним матеріалом, і заливаємо її мильним розчином. Струшуємо її декілька разів, а потім залишаємо на півгодини, після чого промиваємо теплою водою.

3. Крупи

Насипаємо через шийку пляшки різні зерна або крупи, додаємо приблизно 20 мл миючого засобу, а також води та інтенсивно збовтуємо. Після цього промиваємо ємність як завжди.

4. Газети чи папір

Необхідно порвати кілька газет або листків паперу на маленькі шматочки і проштовхнути їх у пластикову каністру. Після цього заливаємо їх мильним розчином, струшуємо приблизно 10 хвилин, виливаємо і промиваємо теплою водою.

5. Металеві предмети

У пластикову каністру необхідно покласти якийсь металевий предмет: спеціальний ланцюжок для зливу, скребок, мочалку або інші подібні предмети. Вибираємо щось одне і кладемо в ємність, наливаємо невелику кількість засобу для миття посуду. Закриваємо кришкою і добре трясемо. Після цього промиваємо все водою декілька разів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Назавжди: Ніколь Кідман романтично привітала чоловіка з 18-ю річницею шлюбу

Оскароносна акторка Ніколь Кідман і кантрі-співак Кіт Урбан показали романтичне фото з нагоди 18-ї річниці весілля

Діти щасливі: Наталія Могилевська показала прийомних доньок на рідкісних кадрах

Відома українська співачка Наталія Могилевська порадувала своїх доньок Софію та Мішель незвичною рослиною, яка харчується комахами

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку