Лайм

Олена Зеленська та Урсула фон дер Ляєн відвідали Ірпінь: перша леді поділилася враженнями та фото

Дружина президента обрала для поїздки практичний образ

Нещодавно Олена Зеленська відвідала Європарламент на запрошення Урсули фон дер Ляйєн. Голова Єврокомісії відповіла зустрічним візитом та приїхала до України. Разом із першою леді вона побувала в Ірпені та на власні очі побачила, з якими наслідками зіштовхнулося українське місто після вторгнення російських окупантів.

"Лише вчора Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення ЄК виділити 100 млн євро для відбудови українських шкіл у межах плану швидкого відновлення Fast Recovery Plan. Ми говорили про це з нею у Страсбурзі, куди пані Президентка запросила мене для участі в оголошенні щорічної Доповіді про становище Європейського Союзу. А сьогодні ми разом з Урсулою фон дер Ляєн вже в Ірпені – вона може на власні очі побачити, які саме заклади освіти постраждали", - розповіла у Instagram дружина Зеленського. Вона також показала серію фото, зроблених під час їхньої зустрічі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"У ліцеї № 3 до війни навчалося 2 тис. учнів, тут розвивали потужні спортивні секції… Під час російського наступу по будівлі було 30 артилерійських прильотів. Приміщення зруйноване на 75%. Молодших школярів звідси зараз прийняв інший заклад, старші навчаються дистанційно. У школі № 17 здобували освіту 2,5 тис. дітей. Тут працювали численні секції, були високотехнологічні класи, школа мала нагороди. Загарбники розбомбили її наполовину", - також йдеться в дописі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Але до 1 вересня 2022 року силами державного та місцевого бюджетів і з допомогою ЮНІСЕФ вдалося частково відбудувати школу та навіть облаштувати укриття. Хороший приклад того, як разом – лише разом – можна відновити навчальний процес. Кошти ЄС допоможуть нам відбудувати 74 такі школи, як ці в Ірпені. Це означатиме, що ми зможемо повернути дітям не лише навчання, а й нормальний ритм життя, плани, перспективи, мрії – все, що називається словом "майбутнє", - підсумувала Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Зеленська для поїздки обрала кежуал [стиль одягу для повсякденного використання, головними рисами якого є зручність та практичність] - сіру куртку-сорочку та прямі джинси. Завершували образ взуття на масивній підошві та зібране у хвіст волосся. Тоді як голова Єврокомісії висловила підтримку Україні навіть своїм зовнішнім виглядом: вона була в синьому жакеті і жовтій кофтинці. Завершували образ класичні чорні брюки та зручне взуття.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"