Лайм

Забудьте, як їх звати: Осадча закликала українців не реагувати на російських зірок

"Давайте будемо самодостат​німи в своїй культурі"

Українська телеведуча Катя Осадча прокоментувала заяву Алли Пугачової про внесення її до списку "іноагентів", а також висловилася про звинувачення Ксенії Собчак українців "у нацизмі". Зірка опублікувала пост, у якому закликала співвітчизників не звертати уваги на подібні дії з боку росіян.

"Давайте нарешті перестанемо реагувати на російських зірок. Нагадаю - Собчак назвала нас нацистами за те, що українці висловлюються проти участі Наталії Водяновоі в рекламній компанії бренду Zara, а також Алла Пугачова висловилася в підтримку свого чоловіка, назвала мету гибелі росіян ілюзорною і закликала до мирного життя. Ці вислови абсолютно різні, але є дещо об’єднуєче - реакція українців", - написала Осадча у своєму блозі в Instagram.

Фото: instagram.com/kosadcha

Телеведуча порівняла таку поведінку зі стосунками хлопця і дівчини: коли вона пішла від чоловіка-аб‘юзера, але продовжує слідкувати за його життям: "І тут приблизно так, ми різні країни, з різними мовами, з різними культурами, ми це визнаємо і закликаємо до цього, але ми поки не можемо не озиратися на "хороших" чи поганих росіян, наші ЗМІ пишуть про російських зірок, пишуть в негативному світлі, але ж пишуть, а про них треба взагалі не писати, забути, як звати".

Осадча також зазначила, що після Перемоги України не слід допускати гастролів "хороших русских", адже це знову буде повторення помилок минулого. "Артисти і громадяни країни терориста не можуть їхати, виступати, жартувати, співати, адже їх країна вбиває, катує, ґвалтує українців, і ми не вибачимо цього ніколи", - йдеться у дописі знаменитості.

Фото: instagram.com/kosadcha

Своє звернення Осадча підсумувала роздумами про те, що є припустимим, а що - ні:

"Вказати бренду на неприпустимість в рекламі дівчини з Росіі - так. А нам реагувати на Собчак - ні, вона в світовому контексті - нуль, її окрім своїх ніхто не чує, а з тими її "своїми" нам все вже давно зрозуміло, просто проявилося те, що ми і так знали. Прочитати пост Пугачової - так, можна подякувати під постом, що ці слова, можливо, років за сто щось змінять на болотах, але радіти три доби всіма соц мережами і ЗМІ - ні, краще більше порадіємо успіхам на фронті".

"Давайте будемо самодостатніми в своїй культурі, кожен раз, коли хочеться відреагувати на росіян, згадайте і уявіть, що ви їх не знаєте і ніколи не знали, і перейдіть на сторінку до світової зірки і подякуйте за підтримку", - додала Катерина.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа