Лайм

Чотирилапий захисник. Пес-сапер Патрон похвалився новою нагородою

Плюс одна статуетка у скарбничку хвостатого героя

Нещодавно пес Патрон, який допомагає чернігівським саперам у розмінуванні деокупованих територій, отримав "Золоту лапу" від клубу собаківництва в Ірландії. Тепер героїчний малюк похвалився новим досягненням - відзнакою "Чотирилапий захисник". Нагороду хвостатому саперу вручив кінологічний союз України.

Фотографіями нового трофею улюбленець українців та талісман піротехніків ДСНС Чернігівської області поділився у себе в Instagram. "Сталось "ого"! З того списку, про який я недавно вам писав (а "огооо" у жовтні). Сьогодні мене нагородила Українська спілка кінологів України відзнакою "Чотирилапий захисник", - поділився Патрон з підписниками увечері 22 вересня.

Фото: instagram.com/patron_dsns

Пес-сапер розповів, що нагороду "Чотирилапий захисник" також отримав його колега - пес Тандем із Міжрегіонального центру швидкого реагування. Також нагородили побратимів Патрона з ЗСУ, Прикордонної служби, Митної служби, Національної поліції, Державної охорони, СБУ.

Фото: instagram.com/patron_dsns

"Я наче побував у закритому клубі найкрутіших псів країни. А вони такі всі накачані, такі великі. Ну і я, - жартує Патрон. - Насправді, ця нагорода належить всім службовим і неслужбовим собакам, які допомагають народу України. Я попросив Михайла [господар Патрона] розпиляти її і зробити з неї маленькі відзнаки для всіх-всіх, а Михайло посміявся з мене, і каже, що всіх нагородять обов‘язково власними відзнаками. Ну і що моєї не вистачило б. То я чекаю".

Церемонія нагородження чотирилапих захисників, які беруть активну участь у бойових діях в Україні, пройшла у Києві у готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv.

"Свої нагороди собаки та кінологи чесно заслужили, адже серед них були ті, хто виконував завдання в осадженому Маріуполі, виявляв вибухові пристрої на щільно замінованих окупантами ділянках в декількох областях нашої держави, зберігши тим самим життя багатьох громадян України", - зазначили у Головному управлінні розвідки України.

Фото: instagram.com/patron_dsns

  • Раніше пес Патрон отримав нагороду від Володимира Зеленського за пошуки вибухівки. Заслуги маленького сапера визнали державному рівні.
  • Знаменитого пса також нагородили у Каннах. Патрон отримав найпрестижнішу нагороду для собак – Palm Dog Humanitarian.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil