RU  UA

Дізнатися

Ксенію Собчак в Грузії не впустили у бар, який ввів візи для росіян: відео

"До чого тут пункт Слава Україні?"

Ксенія Собчак приїхала до Тбілісі та вирішила відвідати бар Dadaena, який запровадив "візи" для росіян. Власник закладу Дато Лапарі не впустив російську журналістку і та вступила з ним у суперечку.

Для отримання перепустки до грузинського ресторану громадянам РФ пропонують заповнити анкету, в якій вони мають погодитися з такими твердженнями: "Я не голосував за Путіна, він диктатор"; "Я засуджую російську агресію в Україні"; "Крим - це Україна"; "Мені подобається фраза "Російський військовий корабель, йди на*уй"; "Слава Україні". Також у переліку є пункти, які стосуються окупації Росією грузинських територій.

Фото: Скріншот відео

Собчак обурилася, що росіян "виділяють в окрему категорію" та "обмежують за національною ознакою". Журналістка заявила, що таке ставлення до росіян з боку власника бару є дискримінацією. За її словами, росіяни "навіть не всі знають проблему Абхазії".

"Якщо росіяни, які приїжджають до Грузії не знають про Абхазію та Осетію, то вони просто невігласи і не повинні перебувати тут. Таких росіян тут не чекають, це підтримка російської політики. Вони не знають, що 20% Грузії окуповано Росією?! Якщо росіянин не знає, що прямо зараз російська армія знаходиться в Грузії, що російські танки за 20 км звідси і російські солдати, які вважають себе миротворцями, нелегально перебувають тут і викрадають місцевих жителів... Якщо він цього не знає, а просто приїжджає сюди поїсти хачапурі, то на нього тут не чекають. Вони підтримують політику Росії. Невігластво - це підтримка", - підкреслив Дато Лапарі.

Собчак прийняла пояснення ресторатора, але не зрозуміла "до чого тут пункт Слава Україні?" і пункт "погодитись з тим, що "російський військовий корабель йде зрозуміло куди?".

Фото: Скріншот відео

"До чого тут це? Яке відношення має Україна до Грузії?", - запитала російська журналістка у власника грузинського бару. "А ви що, не бачите зв'язку?", - поставив Лапарі запитання у відповідь, на що Собчак, звичайно ж, сказала "ні".

"Це дві різні суверенні держави. Чому ви у своїй суверенній державі хочете, щоб люди знали не тільки про Абхазію, саме росіяни, а ще наприклад... Я просто знаю дуже багато людей, які не підтримують так звану спецоперацію".

"Це таки війна чи спецоперація?", - уточнив Дато. "Я не маю права говорити для російського телебачення війна, тому що мене за це ув'язнять", - сказала Собчак, викликавши посмішку у грузина. "Ми маємо визначитися: бути проти війни будь-якої в принципі або бути за Україну", - зазначив грузинський ресторатор.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинская певица Нино Катамадзе, которая год назад заявляла о планах переехать в Украину, заявила, что останется в Грузии, чтобы продолжать помогать украинцам

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

После принятия нового закона о мобилизации трансгендерная Дива Монро заявила, что готова посетить ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Когда будет выступать Украина на "Евровидении-2024" - песня alyona alyona и Jerry Heil и других участников первого полуфинала, который состоится 7 мая