Лайм

Одразу не помітиш: Дмитро Комаров показав фото з деокупованої Харківщини та попередив про загрозу

Рашисти замінували прибудинкові території житлових кварталів

Дмитро Комаров продовжує висвітлювати наслідки повномасштабної війни в Україні, яку розпочала Росія. Ведучий програми "Світ навиворіт" відвідав деокуповані міста Харківщини та поділився подробицями звільнення територій від російських окупантів.

Журналіст опублікував в Instagram фото з Балаклії та Куп'янська та розповів, як війська РФ боягузливо тікали, рятуючись від українських захисників, хоча збиралися у Харківську область всерйоз та надовго.

Фото: instagram.com/komarovmir

"Вони роздягалися до трусів, кидали форму та ховалися у підвалі. Але так у трусах їх у полон і брали", - розповідають мені мешканці деокупованих територій Харківщини про втечу росіян. Вони зіткнулися з контрнаступом, який відбити фізично не могли", - розповів він.

Фото: instagram.com/komarovmir

Комаров зазначив, що рашисти планували надовго затриматися на Харківщині, про це свідчить те, що вони запускали окупаційну владу у всіх сферах життя, перефарбували багато чого в триколор, розвісили борди "Росія навіки", завозили до магазинів "сосиски ЛНР", "московський майонез" та російські напої.

Фото: instagram.com/komarovmir

А прості українці в цей час були змушені жити за нав'язаними правилами. А на тих, хто був не згоден з "нововведеннями" чекали тортури та знущання.

"Нам належить дізнатися ще багато страшних фактів про тортури, які росіяни влаштовували українцям, намагаючись побудувати в Харківській області руський мір і відфільтрувати всіх, хто проти", - зазначив ведучий.

Фото: instagram.com/komarovmir

Комаров також посміявся з російської пропаганди, яка намагалася незграбно приховати провал своєї армії.

"Доходило до абсурду: по центру Балаклії вже гуляють мами з дітьми, розглядаючи кинуту росіянами бронетехніку, а росновини ввечері того ж дня повідомляють, що "в Балаклії йдуть бої, але місто під контролем армії РФ". Росія не тільки зазнала повної поразки на Харківському напрямку, але й вчергове захлинулась у своїй брехні, яку помічають уже й росіяни. Школяру зрозуміло, що півроку займати і утримувати величезну територію, щоб потім раптом "планово перегрупуватися", покидавши техніку, зброю та боєприпаси - це брехня. Ідуть, коли залишаються відрізаними від постачання, зі знищеною логістикою. Ідуть, коли зазнають поразки", - наголосив він.

Фото: instagram.com/komarovmir

Фото: instagram.com/komarovmir

Фото: instagram.com/komarovmir

Також телеведучий записав відео, в якому попередив мешканців деокупованих населених пунктів, зокрема Балаклії, про підступне дистанційне мінування "пелюстками" за допомогою ракет. Такі міни практично непомітні, особливо у траві.

Фото: instagram.com/komarovmir

"Вони бувають різних кольорів: хакі, яскраво-зеленими, темними, для різних пір року. Тому, будь ласка, попередьте всіх, особливо дітей, передайте своїм друзям, сусідам: у деокупованих територіях, де нещодавно були росіяни, яких зараз прогнали, дуже важливо не наступати на траву і на газони. Тому що дуже підступно заміновано і мінується на площу до сотні квадратних метрів під час прильоту ракети. Будьте обережні! Бережіть себе та врахуйте, що така маленька міна – це те, що може мінімум покалічити”, – попередив Комаров.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Дмитра Комарова (@komarovmir)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil